2019.12.10. 20:00
Az egészséges táplálkozást népszerűsítették Gyulán
Bondár László éttermi mester, a Békés Megyei Culinary Team tagja, a Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség (MNGSZ) megyei elnöke tartott előadást kedden délután a gyulai városháza dísztermében.
Egszsges tkezs npszer?stse Gyulna vroshzn Bondr Lszl tartott el?adst s kstolst
Fotó: Imre György
A program része volt a helyi Egészségfejlesztési Iroda és az Egészséges Városért Közalapítvány Egészséges táplálkozás elnevezésű kampányának, valamint rendezvénysorozatának.
Bondár László elmondta, előadásának legfőbb célja az volt, hogy ráirányítsa a figyelmet: mennyire fontos már gyermekkorban az egészséges életmódra nevelés, illetve felnőttkorban a szemléletformálás.
– Tapasztalataink szerint a legkisebbek nyitottak az egészséges táplálkozásra. Azt javasoljuk, hogy a szülők éppen ezért a lehető leghamarabb ismertessék meg ezzel a gyermekeiket – hangsúlyozta a szakember. – A zöldség- és gyümölcsféléket egyébként a közétkeztetés során is részei a mindennapoknak.
Bondár László a megjelentek számára az egészséges táplálkozás jegyében kevert salátát is készített, ami tépett jégsalátát, illetve fejes salátát, koktél paradicsomot, répát, uborkát, biocsírákat, öntetként friss kaporral ízesített, ízfokozó nélküli joghurtot és pirított magvakat is tartalmazott. Italként pedig valódi, száz százalékos almalevet ajánlottak.