gasztronómia

2019.12.10. 20:00

Az egészséges táplálkozást népszerűsítették Gyulán

Bondár László éttermi mester, a Békés Megyei Culinary Team tagja, a Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség (MNGSZ) megyei elnöke tartott előadást kedden délután a gyulai városháza dísztermében.

Papp Gábor

EgŽszsŽges ŽtkezŽs nŽpszer?s’tŽse Gyul‡na v‡rosh‡z‡n Bond‡r L‡szl— tartott el?ad‡st Žs k—stol‡st

Fotó: Imre György

A program része volt a helyi Egészségfejlesztési Iroda és az Egészséges Városért Közalapítvány Egészséges táplálkozás elnevezésű kampányának, valamint rendezvénysorozatának.

Bondár László salátát is készített

Bondár László elmondta, előadásának legfőbb célja az volt, hogy ráirányítsa a figyelmet: mennyire fontos már gyermekkorban az egészséges életmódra nevelés, illetve felnőttkorban a szemléletformálás.

– Tapasztalataink szerint a legkisebbek nyitottak az egészséges táplálkozásra. Azt javasoljuk, hogy a szülők éppen ezért a lehető leghamarabb ismertessék meg ezzel a gyermekeiket – hangsúlyozta a szakember. – A zöldség- és gyümölcsféléket egyébként a közétkeztetés során is részei a mindennapoknak.

Fotók: Imre György

Bondár László a megjelentek számára az egészséges táplálkozás jegyében kevert salátát is készített, ami tépett jégsalátát, illetve fejes salátát, koktél paradicsomot, répát, uborkát, biocsírákat, öntetként friss kaporral ízesített, ízfokozó nélküli joghurtot és pirított magvakat is tartalmazott. Italként pedig valódi, száz százalékos almalevet ajánlottak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában