Czakó Margit és Zsiga Gyula

2020.12.28. 11:29

Hatvan éve mondta ki a boldogító igent a gyulai házaspár

A gyulai húsüzemben 14–15 évesen, tanulóként ismerkedtek meg az ’50-es években.

Nyemcsok László

Szerelem szövődött köztük, és éppen 60 esztendeje, december 28-án mondta ki a boldogító igent egymásnak Zsiga Gyula és Czakó Margit. Györgyi lányuk és János vejük, valamint unokájuk, Bence – aki 27 éve szentestén született – ma együtt ünnepli szeretteit, de a járvány miatt mégis külön.

– Már régen terveztük, hogy szüleimnek a 60. házassági évfordulójuk alkalmából meglepetésbulival kedveskedünk, de a koronavírus közbeszólt – ecsetelte Györgyi. – Ez azonban nem szab gátat annak, hogy felidézzük a régi emlékeket.

Czakó Margit és Zsiga Gyula

Zsiga Gyula idén októberben töltötte be a 80-at, 1960-ban, húszévesen vette feleségül a tizenkilenc esztendős Czakó Margitot. Azóta évtizedek teltek el, de az aktivitásuk nem csökkent. Zsiga Gyula ma is hentesként dolgozik, sertéseket dolgoz fel, a gyulai piacon szinte mindenki ismeri őt, és a boltját. Őrzi a hagyományokat, a hungarikumok közül nemcsak a gyulai kolbászt népszerűsíti, hanem a pálinkát is. Maga szedi a kertben a cefrébe a szőlőt, a kajszibarackot, és főzi a családnak a Zsiga-féle nedűt.

Míg férje a hungarikumokkal foglalatoskodik, addig neje a háztartást vezeti. Boldogan élnek. Akkor lennének még boldogabbak, ha többet lehetnének együtt szeretteikkel. Ahogy lányuk fogalmazott, remélhetőleg jövőre, szülei 61. házassági évfordulóján már önfeledten, közösen ünnepelhetnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában