Békéscsaba

2022.03.28. 21:00

Szűrővizsgálatot tartottak a keményes diákoknak

Közös érték az egészség címmel tartottak előadást és szűrővizsgálatot a Békéscsabai Szakképzési Centrum Kemény Gábor Technikumában.

Beol.hu

Fotó: Békéscsabai SZC Kemény Gábor Technikum/Facebook

A Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának „Közös érték az egészség” programján vehettek részt a BSZC Kemény Gábor Technikum 10. évfolyamának tanulói. A 9. és 11. évfolyam az idei tanévben már részese volt a programnak - olvasható az iskola közösségi oldalán.

 

A hivatal dolgozói Dr. Gaálné Dr. Maráczi Gabriella, Sinyiné Nagy Éva, Tarkóné Stifler Anita, Frankó Kamilla és Kuhárcsikné Hegyi Kriszta diplomás ápoló egyetemi hallgató két helyszínen fogadták a diákokat, ahol egészségkockázat becslést végeztek (testsúly, testmagasság, derék/csípő hányados, testtömeg index, testzsír szint, vérnyomás, pulzus, vér-oxigén szint, dohányosoknak kilélegzett levegő szénmonoxid tartalma), illetve látványos előadást tartottak a dohányzás káros hatásairól.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában