2022.11.19. 17:16
Útra kész a Békés megyei csapat a gasztronómiai vébére
November 24-én reggel hatkor a Zsigmond-konyha elől indul a busz a Békés Megyei Culinary Team tagjaival, akik megyénket képviselik a luxembourgi szakács- és cukrász-világbajnokságon november 26–30. között.
A Zsigmond-konyhán a támogatók, meghívott vendégek is ízelítőt kaptak szerdán este, hogy milyen ételremekekkel rukkolnak elő a Békés Megyei Culinary Team tagjai a luxembourgi szakács- és cukrászvilágbajnokságon
Fotó: Für Henrik
Ambrus György olimpiai aranyérmes mesterszakács, a culinary team menedzsere elmondta, elkészült a vébé menetrendje. Ennek alapján november 27-én Szeidler Zsolt, 28-án Ságodi Márk, 29-én Nyári János versenyez egyéniben. A Békés Megyei Culinary Team csapatának versenymunkáit november 30-án pontozza a zsűri.
– Békés megye értékei, alapanyagai kiemelten szerepelnek az ételekben, nagy munkát fektettek a felkészülésbe a kollégák a szabadidejükből – emelte ki Ambrus György. – Olyan országok versenyzőivel kell felvenniük a versenyt, akik lényegében csak a vébére készültek az elmúlt két év során. A megyei culinary team munkáját és elszántságát látva elmondhatom, rajtuk semmi nem múlik.
Ambrus György kitért arra, Békés megye gasztronómiájának jó hírét szeretnék vinni a világba. Ennek megfelelően állították össze versenyételeiket. Az alapanyagok között megtalálható a szürkemarha, a mangalica, a Békés megyei erdők vadjainak húsa, a gombák, zöldfűszerek is.