2022.12.04. 13:58
Vietnámi egyetemen mutatta be a gyulai és csabai kolbászt is Prohászka Béla
A Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke két és fél héten át népszerűsítette a magyar ételeket Ho Si Minh városában.
Beküldött fotók
A Magyar Kulturális Hetek gasztronómiával összekötött rendezvénye keretében Prohászka Béla mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke két és fél héten át népszerűsítette a magyar ételeket, alapanyagokat Vietnámban, Ho Si Minh-városban.
Odaérkezése után a magyar ételek készítéséről tartott szakmai, gyakorlati képzést az ázsiai ország legnagyobb turisztikai vállalata, a Saigontourist Group mesterszakácsainak, séfjeinek és ifjú séfjeinek. Együtt is alkottak magyar ételeket, többek között gulyáslevest, Gundel-bélszíntokányt, aranygaluskát, vargabélest.
Ezt követően Prohászka Béla a Ho Si Minh városban lévő Étteremvezetési és Vendéglátó-szolgáltatási Egyetem hallgatóinak és oktatóinak a magyar kulináris kultúrát és a nemzeti értékeket, hungarikumokat mutatta be, valamint beszélt is ezekről. Többek között a gyulai és csabai kolbász, a Pick-szalámi, az akácméz, a fűszerpaprika és a libamáj került terítékre, de a legjobb magyar borok sem maradtak ki.
A filmhéten bemutatott magyar alkotásokhoz Prohászka Béla és Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója készítette a tematikus desszertkülönlegességeket.