Magyar kultúra napja

2023.01.23. 16:04

Pörneki Attila vehette át a Petőfi emlékérmet Orosházán

A magyar kultúra napja alkalmából átadták a Petőfi emlékérmet Orosházán. A Petőfi Művelődési Központ 2020-ban egy régi hagyományt élesztett újjá.

Cs. I.

Lajti Tímea, Pörneki Attila és Dávid Zoltán a hétfői díjátadón. Fotó: Für Henrik

A Petőfi emlékéremmel azokat az embereket díjazzák, akik a kultúra területén végeznek kiemelkedő tevékenységet. Az emlékérmet Rajki László orosházi származású szobrászművész 1983-ban készítette, a költő születésének 160. évfordulóján.

Dávid Zoltán polgármester és Lajti Tímea ügyvezető hétfőn adta át az emlékérmet Pörneki Attilának, aki 25 éve dolgozik fáradhatatlanul kórusvezetőként kulturális hagyományaink megőrzéséért. 

– A plakettel intézményünk azokat ismeri el, akik a PMK kultúraközvetítő, értékteremtő munkáját évek óta segítik, a város közművelődésében kimagasló szerepet játszanak – hangsúlyozta Lajti Tímea. 

Pörneki Attila Orosháza szülötte, évtizedek óta az orosházi gyermekekért, fiatalokért dolgozik, folyamatosan tesz azért, hogy ezt minél magasabb színvonalon végezze. A Táncsics gimnáziumban érettségizett, ezt követően a Szegedi Tudományegyetemen szerezte meg matematika és ének-zene tanári mesterfokú diplomáját. Rendelkezik közoktatási vezetői és pedagógusi szakvizsgával. Karnagyként 1998 óta tevékenykedik, a Táncsics gimnázium kórusa vezetése alatt újjászerveződött és elnyerte az Év Kórusa címet, az általa 2016 óta vezetett Kodály Zoltán Gyermekkórus ugyancsak birtokosa ennek a címnek. 

A Hetednapi Adventista Egyház zenei vezetőjeként kórustalálkozókat szervez. Szakmai munkáját megyei és országos szinten is elismerik. Pörneki Attila 2020 januárja óta a Gyulai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában