REKI

2023.01.05. 16:38

Támogatási források érkeztek Kunágotára

Támogatások érkeztek Kunágotára, ezekről tartott Erdős Norbert, a 4. számú választókerület országgyűlési képviselője sajtótájékoztatót Szilágyi Éva jegyzővel.

Cs. I.

Szilágyi Éva és Erdős Norbert a sajtótájékoztatón

Fotó: Für Henrik

Rendkívüli önkormányzati támogatást (REKI) nyert Kunágota önkormányzata majd 4 millió forint értékben.

– Ezzel lezárult a 2022. évi REKI támogatások köre. Másik jó hír, hogy Kunágotára majd 19 millió forint érkezik rezsitámogatás keretében – jelentette be a politikus. A részletekről a jegyző beszélt. Elmondta, két körben pályázott önkormányzatuk, a második körben kaptak majd 4 millió forintot. Kérelmük az egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó kiadások fedezésére, illetve egyéb költségekre irányult.

– Településünknek nincs állandó fogorvosa. Önkormányzatunk a fogorvosi ellátásért személyes közreműködési díjat fizet. Ennek a díja havonta majd 1 millió forint, községünknek ezért is fontos, hogy érkezett a REKI-támogatás, a fogorvosnak néhány hónapot, illetve a fennmaradó pénzből a közüzemi díjakat rendezhetjük.

A kiegészítő rezsitámogatás kapcsán Szilágyi Éva kiemelte: óriási segítség. Ahogy mindenki más, ők is küzdenek ugyanis az energiaárakkal.

– Kunágotán óvoda és bölcsőde is működik, a gyermekétkeztetés ellátását a napközikonyha biztosítja. Csak egy példa: megdöbbentő volt a szeptemberi, óvodai gázszámlánk, ami 885 ezer forintra nőtt. Ez egy havi összeg. Jókor jött a segítség a téli hónapokra – tette hozzá a jegyző.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában