Ünnepség

2023.06.29. 18:44

102 éves lett Nagyszénás legidősebb polgára, Pali bácsi

Nagyszénáson Kovács Pali bácsi csütörtökön ünnepelte a 102. születésnapját! Isten éltesse sokáig!

Csete Ilona

Vendégek érkeztek az ünnepelthez.

Mindenki így köszönti, így ismeri Nagyszénáson: Kovács Pali bácsi. Gádorosi dohánykertészek gyermekeként született 1921. június 29-én. Ismerjük őt sok éve már. Amikor 95 éves volt, kedvünkért a garázsban parkoló autójába is beült, megmutatta kedvencét. Azt is elárulta, bár nem nagy utakra, de akkoriban még elővette kedvencét, hogy meglátogassa unokáit. Ma már nem vezet, de még mindig tevékeny.

Sokan felköszöntötték a 100. születésnapján, mi is ott voltunk a nagy napon 2021-ben. Idén már a 102. születésnapjára készült, többen becsengettek hozzá. Például dr. Ugró Éva, Pali bácsi háziorvosa és kísérői, Kaczkó Józsefné és Kabainé Cseresznyés Ágnes.

Pali bácsi nem öregszik – ezt mindannyian megállapították. Emlékezete, fizikuma, mentális egészsége is kiváló. Kertjében a gaz nem nőhet ki, az utcai sövényt is ő nyírja.

Születésnapi virágcsokra mellé a hölgyektől egy szép inget is kapott ajándékba, mert Pali bácsi szeret elegánsan megjelenni.

Boldog születésnapot kívánunk mi is Nagyszénás legidősebb polgárának.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában