Orosháza

2023.06.22. 11:55

A mentorprogramban jeleskedő pedagógusokat jutalmaztak

A Tanítsunk Magyarországért! (TM) program dél-alföldi régióbeli megvalósítását a Szegedi Tudományegyetem, ezen belül az SZTE Junior Akadémia szervezi 2021-től. Az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola két tagintézménye kapcsolódott be a mentorprogramba. Dr. Badó Attila mentorsegítő oktató, az SZTE Junior Akadémia elnöke az iskolai koordinátorok munkájának városi szintű elismerésére tett javaslatot. A szerdai tanévzáró ünnepségeken két pedagógust jutalmaztak.

Csete Ilona

Kis Gabriella tagintézményvezetőnek és Podmaniczki Éva tanárnőnek adták át a jutalmat

Fotó: BMH

A Czina Sándor Tagintézmény tanévzáróján Csányi Judit tagintézményvezető megköszönte az egyetemista mentoroknak a segítő munkáját, majd bejelentette, hogy Dávid Zoltán polgármester javaslata alapján a Czina iskolából Podmaniczki Éva tanárnő veheti át Tóth-Kása Sándor önkormányzati képviselőtől a jutalmat.

A pedagógus az oktatási, osztályfőnöki  kötelezettségein túl  a tehetséggondozás területén is áldozatos munkát végez. A Tanítsunk Magyarországért program mentor koordinátori feladatait is ellátja. Munkaidőn túl is rengeteget foglalkozik az egyetemi mentorokkal, a mentorált diákokkal, és jelentős mértékben hozzájárul a program sikeréhez.

A Rákóczitelepi Tagintézményben is csütörtökön tartották meg a tanévzáró ünnepséget, ahol Oravecz Nóra alpolgármester a jutalmat a polgármester javaslata alapján Kiss Gabriella tagintézményvezetőnek adta át.

Elhangzott az indoklásban, hogy Kiss Gabriella a kezdetektől vállalja a TM iskolai koordinátori feladatot, amellyel a Rákóczitelepi Tagintézménybe érkező egyetemista mentorok munkáját segíti, a tagintézmények rászoruló diákjai számára hasznos mentorálás megszervezésében és folyamatában közreműködik. Emellett a mentori csoportok egyetemi mentorsegítő oktatójával is hatékony kapcsolatot alakított ki. A TM koordinátori munkájának köszönhetően számos rászoruló orosházi diák mentorálásban részesül.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában