Összefoglaló

2023.06.04. 20:05

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. június 4.

A vasárnap sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. június 4-én.

Beol.hu

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

Több százan emlékeztek vasárnap Békéscsabán, a Trianon téri emlékműnél a nemzeti összetartozás napjára, arra, hogy 103 éve írták alá a trianoni békediktátumot. A rendezvényen közreműködött a Hetvenszer Hétszer Bocsánat zenekar, műsort adtak a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium tanulói.

A nemzeti összetartozás napja alkalmából rendeztek megemlékezést vasárnap Eleken, a polgármesteri hivatal előtt. Beszédet mondott dr. Kovács József országgyűlési képviselő és Szelezsán György polgármester.

A Gávai Gaál Jenőről elnevezett sétányt avatták fel, letették szobrának alapkövét, majd a trianoni emlékműnél koszorúztak vasárnap Lőkösházán. A trianoni békediktátum aláírásának 103. évfordulóján, a nemzeti összetartozás napján szó esett arról, hogy Gávai Gaál Jenő rendszeresen megfordult Lőkösházán, és neki köszönhető, hogy Elek, Lőkösháza, Geszt, Ártánd és Biharkeresztes nem került 1922-ben a román államhoz.

Egy motoros és egy kisteherautó ütközött vasárnap délelőtt Kondoros és Békéscsaba között, a 103-as kilométernél. A balesetben ketten sérültek meg.

Békés vármegyében könyvbemutatókkal és szerzői estekkel telik az immár 94. Ünnepi Könyvhét. A könyvtárak színes programokkal készülnek vármegye szerte, melyekben helyet kap természetesen Petőfi Sándor, a gyomaendrődi Kner család, és a Bárka folyóirat is.

A kunágotai könyvtár visszaköltözött állandó helyére. A megemelkedett rezsiárak miatt hónapokon keresztül a művelődési házban fogadták az olvasókat. Mostantól minden visszaállt az eredeti, megszokott körülmények közé.

Ezüstérmes lett a Ferencváros a Bajnokok Ligája döntőjében.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Rákóczi Szövetség szervezésében tartott eseményen kiemelte: a magyar állam, az anyaország feladata, hogy miközben támogatja a szülőföldön maradást és boldogulást, minden magyar otthona legyen.



 




 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában