Testvérváros

2023.07.17. 10:32

Gerolzhofenbe utaztak az elekiek

A németországi Gerolzhofenbe utaztunk egy csapattal pénteken azért, hogy közösen ünnepeljük a testvértelepülési megállapodásunk 15 éves jubileumát – adta hírül Szelezsán György, Elek polgármestere. Hangsúlyozta, megtisztelő volt számukra, hogy az Elek Táncegyüttes nyithatta meg a város legnagyobb rendezvényét, a négy napos borfesztivált.

Vásári Erzsébet

Szelezsán György elárulta, kirándulásuk második napján, szombat reggel Thorsten Wozniak polgármesterrel egy közös futással kezdték a napot. A városvezetőt pedig az edzés végén megajándékozta egy futópólóval, amit a “Fuss és Tekerj 2023 Elek” futóversenyen visel majd, ahol 15 kilométert futnak majd szintén közösen a két város közötti testvértelepülési megállapodás 15. évfordulójának apropóján. Megtudtuk, a pólóra felkerült két fontos információ is. Az egyik a közös történelmük kezdete, amelynek dátuma 1724, és a testvértelepülési megállapodás jubileuma is szerepel rajta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában