Díjátadó

2023.10.24. 15:06

Elismeréseket adtak át Kétegyházán

Ünnepi képviselő-testületi ülésen adtak át kitüntetéseket Kétegyházán.

dr. Nagy Szilvia

A képviselő-testület tagjai és a kitüntetettek

Ünnepi képviselő-testületi ülésen adtak át kitüntetéseket Kétegyházán. A kovácsmester Árgyelán János, aki Békéscsabán tanulta a szakmát, Kétegyháza hagyományőrzéséért elismerést kapott. Az állami vállalatoknál töltött évek után a helyi önkormányzatnál tevékenykedett, de nyugdíjazása után tett igazán sokat tett azért, hogy a kovácsolás ne vesszen feledésbe. Rendezvényeken, fesztiválokon mutatta be a szakma fortélyait, illetve a gyulai vár műhelyében fogadta a vendégeket.  

Kétegyháza közösségéért végzett tevékenységéért kitüntették Olteanu Florint, akit 1994-ben szenteltek pappá a Kétegyházi Román Ortodox Egyházközségben. Elhangzott: elvégezte a teológiai mesterképzést is, megszerezte a filológiai mesterdiplomát, missziós tevékenységét harminc éve végzi a településen, eggyé válva a közösséggel.

A képviselőtestület "KÉTEGYHÁZÁÉRT" emlékérmet adományozott a Kaláris Alapfokú Művészeti Iskola részére, amely 2004-ben alakult Halmi Zoltán vezetésével. A gyerekek a helyieken túl a Kárpát-medence táncait is megtanulják az iskolában, melynek jóvoltából a művészi nevelés a település életének részévé vált. Dr. Rákócziné Tripon Emese kiemelte, az együttes tagjai komoly szakmai sikerekkel büszkélkedhetnek. 

Emlékérmet kapott Fekete Gabriella mesterpedagógus is, aki folyamatosan képezte magát, munkája középpontjába a magyar nyelv és irodalom került, megyei szaktanácsadóként is dolgozott. Tizenhét éven át tanított a Márki Sándor iskolában, munkáját céltudatosság, körültekintés, korszerűség jellemezte. Sikeres pályázatokat írt, közösségeket szervezett. Nyugdíjazása óta nemezelő, gyöngyfűző és hímzőszakkört vezet a településen.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában