Szerződéskötés

2023.11.27. 18:12

Támogatással várta haza a fiatalokat Békéscsaba

Újabb tizenegy fiatallal között hallgatói ösztöndíjra és életkezdési támogatásra vonatkozó szerződést a Békéscsaba hazavár! program keretében az önkormányzat hétfőn a városháza dísztermében.

Licska Balázs

Újabb tizenegy fiatallal kötöttek szerződést a Békéscsaba hazavár! program keretében hétfőn a városházán

Fotó: Für Henrik

Szarvas Péter polgármester hangsúlyozta, sokat kell tenni azért, hogy Békéscsaba fejlődő, szerethető és vonzó legyen. Ennek elemeként fontos, hogy minél több kvalifikált szakember, köztük diplomás legyen a városban, ők jelentik a jövő zálogát. Ezért is született meg 2015-ben a Békéscsaba hazavár! program, amelynek keretében minden évben két pályázati felhívást tesznek közzé a fiatalok számára, egyet tavasszal, egyet pedig ősszel.

Akik sikeresen szerepelnek a pályázaton, azok egyrészt hallgatói ösztöndíjként a diploma megszerzése előtti négy félévben, félévenként öt hónapon át, havi 50 ezer – azaz összességében 1 millió – forintot nyernek el; másrészt a diploma megszerzését követően, amennyiben helyben helyezkednek el, életkezdési támogatásként egyszeri 500 ezer forintot kapnak. Eddig az önkormányzat 132 kontraktust kötött: 38-at hallgatói ösztöndíjra, 94-et pedig életkezdési támogatásra. Ez a szám bővült hétfőn tizeneggyel.

FH_8062
Szarvas Péter

– A pénz azonban nem minden – folytatta Szarvas Péter polgármester, sorolva, hogy fontos a hazatérés tekintetében a környezet, az infrastruktúra, az intézmények állapota, a közlekedés lehetősége. Kiemelte, hogy ezekben remekül áll Békéscsaba, hiszen a város fejlődik, az intézmények jól és színvonalasan működnek, színes a kulturális és sportélet is Békéscsabán, rengeteg programlehetőség közül választhatnak a kikapcsolódni vágyók.

– Érdemes Békéscsabát választani; és nemcsak a jelent, hanem a jövőt is itt tervezni – összegezte, hozzátéve, hogy a város számít a fiatalokra. 

Hallgatói ösztöndíjjal kapcsolatos szerződést írt alá hétfőn a városvezetővel Petrovszki Gréta, míg életkezdési támogatásról szóló kontraktust szignózott Király Mónika Alexandra, Kovács József, Lehoczki Lilla, Matyi Gréta Daniella, Nagybalázs-Trényi Krisztina Erika, dr. Petrovszki Attila, Seres Aida, Szabó Angéla, dr. Zámbori Gergely és Zsibrita Réka Stella. A mostani pályázati fordulóban többek között jogászok, pedagógusok, közgazdászok kaptak támogatást. 

FH_8096

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában