Orosháza

2023.12.05. 14:22

Fenyőerdőben fát díszítettek az ovisok

Mini fenyőerdővé vált Orosháza belvárosában az Árpád-kert egy része. A Petőfi művelődési központ évente felhívást tesz közzé, hogy a kicsi fenyőket közösségek, magánszemélyek, csoportok a kedvük szerint kiválasztott díszekkel "öltöztessék fel". Idén húsz fenyőfa várakozik a parkban. Kedden a Bajcsy óvoda három csoportja az egyik legnagyobb fát kiválasztotta, sógyurma díszeiket kihelyezték a gyerekek és az óvónők.

Csete Ilona

Nagy volt a lelkesedés a fenyő körül.

Fotó: A szerző felvételei

A városi advent keretében a Petőfi művelődési ház Árpád-kerti bejáratával szemben idén is fenyőfákat helyeztek ki. Bárki elhelyezhet saját készítésű díszeket a fákon. Az elmúlt években nagy sikere volt a közösségi kezdeményezésnek, a folytatásban is erre számítanak az ötletgazdák. Bárki hozzájárulhat a belváros ünnepi hangulatához. A Bajcsy ovisok nagy táskával érkeztek, az elmúlt napokban készítettek sógyurmából díszeket, elhozták magukkal.

A Bajcsy oviból érkeztek az első fa díszítői.
Fotó: A szerző felvételei

A Kankalin, a Csibészke, a Katica csoportok óvodásai elmesélték, hogy formázó használatával több figurát készítettek, amiket ki is díszítettek.
A mini karácsonyfa erdőbe várják a folytatásban magánszemélyek, családok, közösségek, helyi szervezetek díszeit.

Az óvoda három csoportjának a karácsonyfája szép dísze a térnek. 
Fotó: A szerző felvételei

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában