Önkormányzati segítség

2023.12.08. 10:49

Szaloncukor helyett burgonyát adományoztak Lőkösházán a lakosságnak

Lőkösházán több mint 15 éves hagyománya van az adventi, karácsonyi adományosztásnak. Ebből az alkalomból az önkormányzat a lakosságnak jótékonysági csomagot adott át csütörtökön a községi piacon. Aki nem tudta átvenni, az december 21-éig megteheti az önkormányzatnál.

Nyemcsok László

Adományburgonyát adtak az ünnepekre

– A korábbi években az adomány jellemzően szaloncukor és egyéb édesség volt – hangsúlyozta Szűcsné Gergely Györgyi, Lőkösháza polgármestere. – Az elmúlt két évben az édességcsomagot felváltotta a családok egyik alapélelmiszere, a burgonya. A Covid és a háború okozta válság miatt a lőkösházi családoknak is nehezebb az életük, ezért a képviselő-testület úgy döntött, hogy édességcsomag helyett minden lakott ingatlanba 10 kg mosott burgonyát adományoz. 

–  Köszönetet mondunk a települési szociális alapszolgáltatásban dolgozóknak, a lőkösházi polgárőrségnek és az önkormányzat munkatársainak, akik segítettek az adományosztásban. Önkormányzatunk mottója szellemében, Margarete Seemannt idézve tettük ezt: „Ha veszel, megtelik a kezed, ha adsz, megtelik a szíved!”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában