2024.01.21. 17:30
Főpróbát tartott a Békés Megyei Culinary Team - galériával
Megtartották a Békés Megyei Culinary Team támogatói vacsoráját, a csapat stuttgarti Culinary Olimpia előtti főpróbáját pénteken este Gyulán, a Gyulakonyha étteremében. A világversenyt február elején rendezik majd a német városban.
Fotó: Ambrus György Krisztián
Ambrus György, a Békés Megyei Culinary Team menedzsere hírportálunknak elmondta, a pénteki programon három fogással köszöntötték mintegy harminc támogatójukat. Aperitifként, welcome drinkként békési pálinkákat kóstolhattak a jelenlévők. Előételként kiskertek zöldségeit szervírozták kamillával és hungarikum kacsamájjal. Főételként kiváló szürkemarhából készült különlegesség került az asztalokra, a desszertben pedig az alma és a mák együttese dominált. A remekművek mellé a borokat Bondár László éttermi mester ajánlotta.
Az eseményen köszöntötte a megjelenteket dr. Csige Gábor, a város jegyzője, az est fővédnöke, dr. Sárosi Tamás, a Békés Vármegyei Kormányhivatal főosztályvezetője, dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere és Szegedi Balázs, a Békés vármegyei önkormányzat alelnöke. Krivács András, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke és a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara képviseletében Vozár Márton köszöntötte a résztvevőket
Az egészen különleges és sokrétű gasztronómiai programon bejelentették, hogy újabb két támogató, egy vállalkozás és egy pénzintézet is csatlakozik a Culinary Team támogatói közé.
Különleges vacsorát rendezett a gasztronómiai olimpiára készülő csapat
Fotók: Ambrus György KrisztiánAmbrus György kérdésünkre elmondta, több szempontból is fontosnak tartják, hogy ismét, immáron kilencedik alkalommal ott legyenek a stuttgarti gasztronómiai olimpián.
– Kiemelt feladatunknak tekintjük, hogy a Békés vármegyei helyi értékeket, helyi alapanyagokat, illetve a hungarikumokat, valamint a teljes Kárpát-medence, így az erdélyi különlegességeket is bemutassuk – emelte ki a szakember. Az olimpiára készülő alkotásaik során előtérbe helyezik majd halainkat, erdeink vadjait, de belecsempészik versenymunkáikba a hungarikumokat, a csabai és a gyulai kolbászt, illetve a libamájat is.
– Szeretnénk megjeleníteni hagyományainkat, falvaink, városaink, hazánk és a teljes Kárpát-medence magyarlakta területeinek értékeit – hangsúlyozta Ambrus György. – Természetesen a világversenyen arra is figyelünk, hogy merre tart a világ gasztronómiája, és ezzel feltöltődve, tapasztalatokkal térünk majd haza.