Összefoglaló

2024.04.30. 20:19

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. április 30.

A kedd sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. április 30-án.

Beol.hu
Hírösszefoglaló ma is egy helyen

Lassan két hete annak, hogy egyre gyűrűzik Magyar Péter adatvédelmi botránya: még mindig nem tudni, hogy pontosan hova kerültek azoknak a személyes adatai, akik a Talpramagyarok.hu-ra látogatva adták meg ezeket az információkat.

A fiú a késelő lány szomorú családi helyzetéről is beszélt a sajtónak.

Futókörök Napját szerveztek szombaton Szarvason, ami ezúttal is nagy siker volt a lakosság körében. A városban 620-an húztak futócipőt, mások pedig tekertek és kerékpároztak a mozgás és persze a jó eredmény kedvéért.

Elindult a tesztüzem a felújított gyulai Ladics-házban. Az épület felújításának december végi befejezését követően a végéhez közeledik a kiállítás berendezése is. A Ladics-ház különleges értéke Gyula városának, s a maga nemében egyedülálló történeti forrása és dokumentuma a vidéki polgárság életének a dualizmus kori és a két világháború közötti Magyarországon.

A Rendőrség Napja alkalmából példamutató szolgálatellátásáért több Békés vármegyei rendőr részesült országos elismerésben.

Egymilliárd 700 millió forintból fejlesztik tovább a Békéscsabai Szakképzési Centrum Légi és Gépipari Képzőközpontját. A beruházás részeként energetikai korszerűsítést valósítanak meg, illetve az intézmény eszközállományát is bővítik, valamint korszerűsítik. A Légi és Gépipari Képzőközpont fejlesztésével a tanulók száma is nőhet.

A második Nemzetközi Viharsarki Vasútmodell Kiállításról tartottak sajtótájékoztatót kedden délután a Csabagyöngye Kulturális Központban. A vasútmodell kiállítás május 10. és 12. között lesz látogatható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában