Összefoglaló

2024.05.02. 19:35

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. május 2.

A csütörtök sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. május 2-án.

Beol.hu
Hírösszefoglaló ma is egy helyen

Betegre rugdosták részeg hajléktalanok a békéscsabaiak kedvenc kakasát, Sanyit, aki több mint négy éve él a Munkácsy téren. Két hölgy a nagyon rossz állapotban lévő Sanyit vasárnap délután egy tanyára vitte, hogy ott meggyógyítsák. A sztárkakas Facebook-oldalán nagyon sokan a felháborodtak, és aggódásuknak adtak hangot.

Ezekben a napokban tele lesz kiskacsával az Élővíz-csatorna. Boldog Gusztáv természetvédelmi szakembert kérdeztük, mit érdemes a kiskacsákról tudni.

Letért az úttestről, majd felborult egy személygépkocsi szerdán kora hajnalban Orosháza közelében, a 47-es úton.

A Körös-Maros Nemzeti Park Cserebökény részterületén rendszeresen találkozhatunk kékbegyekkel. A hímek nászrepülése szemet gyönyörködtető mutatvány.

A Legkiválóbb óvodapedagógus-jelölt díjat idén Varga Dorina kapta meg a Gál Ferenc Egyetem Szarvasi Gyakorlóintézményéből.

Gerillakertészkedés és növényültetés is szerepelt a programban a békéscsabai Andrássy Gyula gimnáziumban, ahol a közelmúltban fenntarthatósági témahetet tartottak.

A Békés vármegyei lakosság általános egészségi állapotának javítása, a lakosság egészségtudatosabb életmódra ösztönzése, szűrővizsgálatok még eredményesebb megvalósítása, illetve a vármegye demográfia helyzetének javulása érdekében kötött együttműködési megállapodást a Békés Vármegyei Kormányhivatal és a Békés Vármegyei Központi Kórház. Az együttműködési megállapodást dr. Takács Árpád, a vármegye főispánja és dr. Becsei László, a Békés Vármegyei Központi Kórház főigazgató-főorvosa írta alá csütörtökön délelőtt a kormányhivatalban.

Borzalom: a vécében próbálta lehúzni eltitkolt újszülöttjét egy 15 éves diáklány.

Elkapták a jurtafosztogatót, megmenekültek a hangtálak.






 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában