Fakopáncsot is fotóztak

2024.05.10. 13:29

Az Élet fája szépen zöldell most is Békéscsabán

Békéscsabán, a Szabadság téren áll az Élet fája. Rendőrök ültették még 2021 novemberében, így csatlakoztak a Nógrád vármegyei rendőrség országos kezdeményezéséhez. Két és fél év elteltével, a madarak és fák napján (május 10.) úgy gondolták, megmutatják, milyen szépen kihajtott, zöldell idén is a csemetéjük.

Nyemcsok László

Szombati Andrea, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmesélte, az ültetés idején a koronavírus-járvánnyal küzdöttünk, sokan vesztették el szeretteiket, barátaikat. A faültetéssel azt igyekeztek kifejezni, hogy az élet, az egészség mindennél nagyobb érték, ajándék. Remélik, hogy még néhány év, és a szemünk láttára növeszt árnyékot adó koronát, és sokáig díszíti majd Békéscsaba belvárosát.

Az Élet fája szépen kihajtott, és zöldell idén is Fotó: Békés vármegyei rendőrség/Facebook

– És ha már fáról beszélünk, akkor beszéljünk madárról is – ecsetelte Szombati Andrea. – Kicsit több mint két éve, 2022. április 20-án, késő délután – szintén Békéscsabán –, az egyik kollégánk fotózott le harmadik emeleti irodájának ablakából egy fakopáncsot. Egészen különleges látvány volt a madár a forgalmas Bartók Béla úton. Akinek van a telefonja galériájában valami hasonló, Békés vármegyében fotózott különleges vagy valamilyen szempontból érdekes fáról, madárról képe, ne habozzon! A Békés vármegyei rendőrség Facebook-oldalán kommentben várjuk és gyönyörködünk. Mikor, ha nem ma, a madarak és fák napján.

 

A fakopáncsot két éve fotózták le a rendőrség békéscsabai épületéből Fotó: Békés vármegyei rendőrség/Facebook

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában