Átszállás nélkül

2024.05.05. 08:28

Csabai Tekergő: közvetlen vonat indul a Balatonra Békéscsabáról

A Csabai Tekergő expresszvonat a tavalyi évhez hasonlóan a főszezontól, június 22-től Békéscsaba, Mezőtúr és Szolnok érintésével közlekedik Balatonfüreden át Tapolcáig – erősítette meg kérdésünkre a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatósága. A Csabai Tekergő expresszvonatnak az előző évben is nagy sikere volt.

Papp Gábor

A Csabai Tekergő expresszvonat közvetlen, átszállásmentes kapcsolatot biztosít majd a Dél-Alföldről a Balaton északi partjára hétvégén és az ünnepnapokon egészen szeptember 1-ig. A vonatokban nem légkondicionált kocsik közlekednek.

Sokan vették igénybe a Csabai Tekergőt, a közvetlen járatot a Balatonra.
Sokan vették igénybe a Csabai Tekergőt, a közvetlen járatot a Balatonra.

Csabai Tekergő: keresték az utasok

A járat helyjegy váltásával vehető igénybe. Helyjegy nélkül csak Balatonalmádi és Tapolca között lehet rajta majd utazni. A vonaton 25 kerékpár szállítható, azonban kerékpárjegy, illetve kerékpáros országbérlet és kerékpárhelyjegy váltásával lehet a bicikliket szállítani.

Május közepétől szeptember második feléig elő-, illetve utószezoni menetrend előzi meg, illetve követi a nyári főszezoni menetrendet. A balatoni elő- és utószezoni, illetve nyári forgalmat minden évben többlet vonatokkal és az úgynevezett téli menetrendhez képest nagyobb kínálattal tervezi a MÁV-START, ez idén sem lesz másképp. Folytatjuk az eddig bevált hagyományt, amelynek révén az utóbbi években nőtt az utasforgalmunk, tavaly a teljes szezonban (elő, fő és utó) hárommillióan vették igénybe a balatoni járatainkat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában