Díjazták az év Békés vármegyei tűzoltóit is

2024.05.04. 06:30

Elismeréseket, kitüntetéseket adtak át a tűzoltók napja alkalmából Békéscsabán

Szent Flórián, a tűzoltók védőszentje előtt tisztelegve ünnepi állománygyűlést tartott a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pénteken Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban. Elismeréseket és kitüntetéseket is átadtak a tűzoltók napja alkalmából.

Nyemcsok László

Szűcs Csaba tűzoltó alezredes, hivatalvezető beszédében megemlékezett a tűzoltók védőszentje, Szent Flórián életéről és hőstetteiről. A hivatalvezető hangsúlyozta, hogy a Szent Flórián életútját kísérő emberi tulajdonságok, az állhatatosság, a bátorság, a becsület és az önfeláldozás a tűzoltó hivatás lényegét testesítik meg. Beszélt továbbá a támogató család és barátok fontos szerepéről is, akik lehetővé teszik, hogy a tűzoltók nap nap után jól végezzék feladataikat.

Csabagyöngye Kulturális Központ, tűzoltók, elismerés,
A Csabagyöngye Kulturális központban adták át a rangos elismeréseket Fotó: Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi igazgatóság

Viczián Györgynek Szent Flórián Érdemjelet adományozott a belügyminiszter

A megnyitóbeszédet követően Vinczéné Varga Ágnes tűzoltó alezredes, humán szolgálatvezető ünnepi személyi állományparancsokat és határozatokat ismertetett. Ennek során a központi ünnepségen elismerésben részesült munkatársak nevei is elhangzottak.

Szent Flórián nap, a tűzoltóság napja alkalmából dr. Pintér Sándor belügyminiszter kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül Szent Flórián Érdemjelet adományozott Viczián György alezredesnek, a Békéscsabai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnokának. Soron kívül előléptette tűzoltó zászlós rendfokozatba Viczján József főtörzsőrmestert, a Békéscsabai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szerparancsnokát.

Dr. Pintér Sándor miniszteri emléktárgyat adományozott Czakó Ferenc századosnak, a Mezőkovácsházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnokának.

Soron kívüli előléptetés is történt

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, dr. Góra Zoltán altábornagy a katasztrófavédelem állományában végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként soron kívül előléptette tűzoltó őrnagy rendfokozatba Kohut Pál századost, a Szeghalmi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Hatósági Osztályának kiemelt főelőadóját. Pénzjutalomban részesítette Gárdián Gábor főtörzsőrmestert, a vármegyei műveletirányítási ügyelet referensét, Méreg Zsolt főtörzsőrmestert, a Mezőkovácsházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját, Nagyné Hankó Éva századost, a Gyulai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság műszaki biztonsági tisztjét és Sallai László zászlóst, a Szeghalmi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szerparancsnokát. A felsoroltak az elismeréseket a központi ünnepségén vették át.

Emlékplakettben is többen részesültek

Kiss András Zoltán dandártábornok, a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője igazgatói elismeréseket adott át a Csabagyöngye Kulturális Központban. Emlékplakettet adományozott a védelmi igazgatásban végzett kimagasló és áldozatos munkája elismeréseként Hajdu Gábor alezredesnek, a védelmi bizottság titkárának. A Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Békés Vármegyei Rendőr-Főkapitányság közötti eredményes együttműködés érdekében végzett tevékenység elismeréséül emlékplakettet adományozott: Csipei Csaba rendőr alezredesnek, kiemelt főnyomozónak és Budai István rendőr zászlósnak, a szeghalmi kapitányság úrnak, a Békés Vármegyei Rendőr-Főkapitányság körzeti megbízottjának.

Kiss András Zoltán emlékplakettet adományozott a Körös-Kondor Mentőcsoport tagjaként végzett önkéntes és áldozatos munkája elismeréseként Slajchó Attilának. A dandártábornok a katasztrófavédelem állományában végzett kimagasló és áldozatos munkája elismeréseként az Év tűzoltója címet adományozta Bohák Mihálynak, a Szarvasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnokának. Szakmai kategóriában az Év tűzoltója címet Prókai Sándor alezredes, a Békéscsabai Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője nyerte el. Az úgynevezett funkcionális kategóriában a 2024. év tűzoltója címet Kolozsvári Katalin százados, az igazgatóság humán szolgálatának kiemelt főelőadója érdemelte ki.

Kiss András Zoltán a szolgálati feladatai hosszabb időn át történő eredményes elvégzésének elismeréseként május 4-ei hatállyal soron kívül előléptette tűzoltó zászlóssá Mochnács Mátyás főtörzsőrmestert, a Békéscsabai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szerparancsnokát, tűzoltó törzsőrmesterré Meszjarik Róbert Pál  őrmestert, a Szarvasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjét.

Soron kívül, egy fizetési fokozattal előresorolás elismerésben részesítette Földi Gyula főtörzsőrmestert, a Szeghalmi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjét, Herédi Ferenc törzsőrmestert, a Mezőkovácsházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját, Malatinyszki Zsolt zászlóst, az Orosházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjét, Patkás István törzszászlóst, a Gyulai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjét.

Huszonhét Békés vármegyei település vezetője is elismerést adott át

A dandártábornok tárgyjutalmat adományozott dr. Dudaszeg József Zsolt alezredesnek, az Igazgatóság katasztrófavédelmi műveleti Szolgálata kiemelt főelőadójának, Ember József főhadnagynak, a Békéscsabai Katasztrófavédelmi Kirendeltség Hatósági Osztály főelőadójának, Farkas Ádám őrmesternek, az Orosházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának, Keskeny Zoltán főhadnagynak, az Orosházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Hatósági Osztály megbízott osztályvezetőjének, Kovács Ferenc Imre főtörzsőrmesternek, a Szeghalmi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának, Molnár Ákos zászlósnak, a Békéscsabai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjének, Nemes Kálmán zászlósnak, a Gyulai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának, Nyisztorné Szalma Gyöngyi Mária őrnagynak, a Szeghalmi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Hatósági Osztály főelőadójának, Rusz László főtörzsőrmesternek, a Mezőkovácsházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának, Sechna Gábor György törzsőrmesternek, a Szarvasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának, Szekercésné Lajos Erzsébet Anita rendvédelmi alkalmazottnak, az igazgatóság költségvetési osztálya ügyintézőjének, Székely Sándor főtörzsőrmesternek, a Katasztrófavédelmi Mobil Labor Szarvasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság technikusának, Tar Attila István törzszászlósnak, a Gyulai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjének.

Szent Flórián napja alkalmából 27 település önkormányzatának vezetője, illetve képviselője adott át jutalmat, elismerést a területükön szolgálatot teljesítő, a lakosság biztonságának érdekében kiemelkedő munkát végző hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók részére.

Szent Flórián napja alkalmából tartották az ünnepi állománygyűlést Fotó: Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi igazgatóság

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában