Kardiológia

2024.05.10. 07:36

Kiváló helyezést értek el a gyulai kórház munkatársai

Két gyulai orvos, dr. Széll Dömötör és dr. Kalapos Anita PhD.  előadása 3. díjat nyert az idei országos VII. Onko-Kardiológiai Napok Továbbképző Tanfolyamán.

Vásári Erzsébet

A Békés Vármegyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórház Kardiológiai Osztálya és Klinikai Onkológiai és Sugárterápiás Centrum munkatársai közös munkájának gyümölcseként az idei országos VII. Onko-Kardiológiai Napok Továbbképző Tanfolyamán dr. Széll Dömötör és dr. Kalapos Anita PhD.  előadása 3. díjat nyert – adta hírül a napokban az intézmény.

előadás, onkológia, kardiológia, orvosok
Forrás:  Shutterstock/ illusztráció

A kórház beszámolójában hangsúlyozták, hogy ez a siker valóban kiemelkedő értékű, hiszen az esetismertetések a szakmailag élenjáró hazai centrumokból érkeztek. A daganatos betegségek az utóbbi években egyre hatékonyabb kezelésekkel gyógyíthatóak, azonban ezek használata során a betegek kardiológiai gondozása, ellenőrzése kiemelkedő fontosságúvá vált. Ebből a szempontból örvendetes, hogy idén dr. Kalapos Anita PhD. vezetésével speciális onko-kardiológiai szakrendelés indult a Kardiológiai Osztályon. A kongresszuson kórházunk kardiológusai és onkológusai 3 előadással és 1 üléselnökséggel szerepeltek, ez, és az általunk ismertetett sikeres kezelési kórtörténet is nagyszerű példája egy dinamikusan fejlődő Onkológiai Centrum és Invazív Kardiológiai (katéteres) Részleggel bíró Kardiológiai Osztály hatékony onko-kardiológiai vonatkozású együttműködésének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában