Diákélet

2024.05.10. 13:40

Rendhagyó sportfesztivált rendeztek a békéscsabai Vízműben

A Békéscsaba SZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium diákönkormányzata és a Keresztény Ifjúsági Egyesület (KIE) pénteken délelőtt megrendezte első városi szintű sportfesztiválját.

Dinya Magdolna

A sporteseményre Békéscsaba hét iskolájából érkeztek diákok, és összesen nyolc csapat mérkőzött meg egymással. A röplabda-bajnokság mellett meghívtak civil és sportegyesületeket is, akik különböző programokkal színesítették a rendezvényt.

Vízmű, sportfesztivál, diákélet
Nyolc csapat mérkőzött meg egymással a rendezvény során Fotó: Dinya Magdolna

Az esemény ünnepélyes megnyitóján köszöntötte a versenyzőket Varga Tamás, Békéscsaba alpolgármestere. Beszédében hangsúlyozta, hogy bízik abban, hogy ez az első városi diák röplabda-bajnokság hagyományteremtő rendezvénnyé válik. Reméli, hogy ezentúl minden évben ilyen jól felkészült fiatalok szeretnének majd egymással versengeni, abban a sportágban, aminek Békéscsabán komoly hagyománya és sikere van. A város ifjúsági életében fontosak azok az együttműködések, amelyek civil szervezetek és a diák önkormányzatok között alakulnak ki. Az ilyen együttműködéseknek mindig jó és gyümölcsöző eredményei vannak. Továbbá köszönetet mondott azoknak a személyeknek is, akik segítették a rendezvény lebonyolítását.

Nagy szervezőmunka kellett az esemény megvalósításához

Szák-Kocsis Péter, a KIE elnöke elmondta, nagy örömmel fogadta Kabai Zalán, a KIE ifjúsági vezetőjének javaslatát arról, hogy szervezzenek egy városi szintű röplabda-bajnokságot a helyi középiskolák számára. Támogatták az ötletét, és most végre meg is valósulhatott ez az esemény. A rendezvény létrehozásához nagy szervezőmunka és együttműködés kellett, hogy az első alkalommal létre tudjon jönni. A KIE fő célja az ifjúság testi, lelki és szellemi nevelése, és ez az esemény tökéletesen illeszkedik ehhez a profilhoz.

Schnider György igazgató hangsúlyozta, hogy mindig támogatja a diákság kezdeményezéseit. Bízik benne, hogy ez a sportrendezvény az elkövetkező években is megvalósul majd a városi civil szervezetek és diákszervezetek közreműködésével. Az iskolában már számos hagyomány alakult ki a sport területén, amelyek a szakmai oktatás mellett fontos részét képezik az iskolai életnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában