Fejlesztés

2024.05.01. 10:14

A teljes közvilágítást korszerűsítik Mezőberényben

Aláírta a teljes Mezőberény közvilágítás korszerűsítésére szóló megbízási szerződést a helyi önkormányzat és az MVM Lumen Fényszolgáltató Kft. – tájékoztatta szerkesztőségünket Siklósi István. A beruházás során a teljes közvilágítást korszerűsítik.

Papp Gábor

Siklósi István elmondta, a teljes közvilágítás korszerűsítésével kiemelten fontos fejlesztés valósul meg

Fotó: Für Henrik-archív

Mezőberény polgármestere elmondta, a városban 1387 lámpatest található, a fejlesztés során az összes lámpatestet korszerű ledes fényforrásra cserélik, a teljes közvilágítást korszerűsíti. A cégnek 120 napja van a kivitelezés megvalósítására, így a beruházás várhatóan augusztus végéig elkészül. 

A munkát ESCO finanszírozás keretében végzik, ami 10 éves futamidővel összesen közel 320 millió forintba kerül az önkormányzatnak. Siklósi István hangsúlyozta, 2013-tól rendszeres küzdelem folyt a beruházás megvalósításáért. Hozzátette, 2019-ben már nagyon közel járt a megvalósítás, de a közbeszerzést megtámadták, az eljárásban önkormányzatnak adtak igazat, így elkezdődhet a fejlesztés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában