Négy lapot kapott

2024.06.09. 10:20

Először szavazott a 18 éves sarkadi fiatal – videóval

A választás a demokrácia alapja, mi magunk dönthetünk a saját jövőnkről azzal, hogy elmegyünk szavazni és kifejezzük a véleményünket – mondta a 18 éves Barta Éva Anna, aki először voksolt. A sarkadi fiatal Sarkadon, a Veress Sándor utcai 6. számú szavazókörben, a gyámhivatal volt épületében járult az urnák elé.

Licska Balázs

Nem izgulok – mondta a voksolás előtt Barta Éva Anna, aki idén érettségizett, a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumban végzett. A 18 éves sarkadi fiatal hozzátette, hogy nyomon követte az elmúlt hetek történéseit, hogy ki milyen kampányt folytatott, és meghatározó volt számára helyi szinten az, hogy ki mit tesz és tett a város fejlődéséért. 

első szavazó, választás 2024, 18 éves
Először szavazott Barta Éva Anna, négy szavazólapot kapott. Fotó: Licska Balázs

Mivel először szavazott, ajándékkal kedveskedtek neki a szavazatszámláló bizottság tagjai. Felhívták a figyelmét arra, hogy négy szavazólapot is kapott: egy európai parlamentit, egy vármegyeit, egy polgármesterit – ezeknél csak egy helyre húzhatta be érvényesen az ikszet –, illetve egy helyi képviselőit, ahol nyolc jelöltre voksolhatott, ugyanis Sarkadon nyolcan kerülnek be a testületbe.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában