Varrjunk a szabadban!

2024.06.29. 14:57

Öltögetve, beszélgetve, a szabadban népszerűsítették a foltvarrást, a hímzést - videóval

Varrjunk a szabadban! - e felhívás minden évben azoknak a lányoknak, asszonyoknak szól, akik kedvet éreznek a hímzéshez, a varráshoz, az alkotás számos lehetőségéhez. Szombaton is kitelepültek az Orosházi Foltvarró Egyesület tagjai az Árpád-kertbe, sokan csatlakoztak hozzájuk.

Csete Ilona

Akik a Varrj a szabadban! felhíváshoz csatlakoztak Orosházán

Fotó: A szerző felvétele

Az orosházi foltosok - így emlegetjük őket – megérdemelten népszerűek. Munkáik látványa, s az az elköteleződés, ahogy tanítják a technikákat az újonnan érkezőknek, példás. Micsoda foltjaik vannak! Némelyik kézimunkájuk magas művészi színvonalú. Fantasztikus hozzáértéssel, állandó tanulás mellett megtalálják a közösségkovácsoló alkalmakat, hogy soraikba csaljanak még többeket. A foltvarrás népszerűsítése, az újrahasznosítás e szép és értékes műfaja egyre többeket vonz - ennek voltunk részesei szombaton délelőtt, Orosháza belvárosában, az Árpád-kert lombos fái alatt, a művelődési központ lépcsőin és egy alkalmi kiállítás jóvoltából.

Az alkotók szakmai és baráti közössége kitelepült a szabadba szombaton /Fotó: A szerző felvétel/

A varrj a szabadban! felhívásukra (elárulták, 2015 óta van ennek a rendezvényüknek hagyománya) szombaton meglátogatták őket a Nagyszénásról, Békéscsabáról, Mezőtúrról, Kiskunmajsáról, Kecskemétről, Nagybánhegyesről, Kaszaperről is érkezett ismerősök, barátok, e szabadidős tevékenység iránt elkötelezett alkotótárs.

Az orosházi díszítőművészeti kör tagjaival is ott találkoztunk. A varrótűk virtuózai megállás nélkül dolgoztak, asztalaikon finom sütemények jelezték, ők másban is profik! Kínálták egymást, szakmai tanácsokkal segítettek a másiknak, és a nagy forróságban szinte elillant az a néhány óra, amivel az orosháziaknak adtak látnivalót, az érdeklődőknek élményt és tudást.

Mire megkondult a déli harangszó, az Árpád-kertben lévő OROSHÁZA szelfiponton csoportképük is elkészült.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában