Díjazták a legjobbakat

2024.06.14. 15:22

Gabonáink gyermekszemmel: 360 alkotás érkezett Békésből - galériával, videóval

A gyermekek mezőgazdaságról alkotott elképzelései, élményei jelentek meg rajzaikban a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Békés Vármegyei Igazgatóságának rajzpályázatán. A Csabagyöngye Kulturális Központ ifikaszinójában pénteken eredményt hirdettek. A rendezvényen részt vett Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magosz országos elnöke, Herczeg Tamás országgyűlési képviselő és Kozsuch Kornél, a NAK, valamint a Magosz Békés vármegyei elnöke.

Nyemcsok László

Örömteli volt, hogy közösen gondolkodtak el a mezőgazdaság fontosságáról és szépségéről a gyermekek szüleikkel, pedagógusaikkal, és ezekből remek alkotások születtek. Többek között erről beszélt Kozsuch Kornél a tárlat pénteki megnyitóján.

Gabonáink gyermekszemmel, rajzpályázat, eredményhirdetés, Békéscsaba
Jakab István és Horváth Vivien meglepetésajándékként több laptopot is átadott a békéscsabai ünnepségen
Fotó: Bencsik Ádám 

–  A pályázat célja az előzőekhez hasonlóan idén is az volt, hogy a gyermekek mezőgazdaságról alkotott elképzeléseit megjelenítsék, és közösen gondolkodjanak el szüleikkel, nagyszüleikkel, tanáraikkal a mezőgazdaság fontosságáról és szépségéről – mondta Kozsuch Kornél.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a termőföld megművelését egyre inkább a következő generáció tagjai veszik át, és őket kell megtanítani a termőföld művelésére, szeretetére, ami Békés vármegyében nagyon fontos dolog.

Jakab István arról is beszélt, hogy a gyermekek rajzaiban visszatükröződik, hogy a gabona, a búza, a kenyér az élet. A gyermekeke jövőjét most formálják szüleik, tanáraik.

– Zseniális gondolat volt a NAK Békés Vármegyei Igazgatósága részéről a pályázat kiírása – ecsetelte Jakab István. – Olyannyira tetszett a kezdeményezés Horváth Viviennel, a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program ügyvezetőjével, hogy augusztusban, a Magyarok Kenyere búzaösszeöntési ünnepén a kiadványban a legjobb rajzok kapnak majd helyet.

A rajzpályázaton a zsűri tagjai voltak: Kozsuch Kornél, a NAK Békés vármegyei elnöke, a Békés Vármegyei Gazdakörök Szövetségének elnöke; Prohászka Béla, a Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke; Juhász Zoltán, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója, Makra Vivien, a Gazdasszonyok Békés Vármegyei Gazdaköre tagja. A bírálatot idén június 5-én, a NAK Békés Vármegyei Igazgatóságán tartották.

Ők lettek a legjobbak

A díjazottak. Óvodások. 1. Borbola Lujza Panna (Kölcsey Utcai és Ligeti Sori Óvoda, Békéscsaba), 2. Árvai Sára (Battonyai Mikes Kelemen Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda, 3. Mikes Janka (Orosházi Székács Evangélikus Óvoda).

Alsó tagozatos iskolások. 1. Rónaszéki Hanna (Gyulai Implom József Általános Iskola, 2. Ruggiero Sára (Dr. Mester György Általános Iskola, Elek) 3. Bóna Anna Karina (Kondorosi Petőfi István Általános Iskola és Kollégium).

Általános iskola felső tagozat: 1. helyezett Szigyártó Péter (Esély Pedagógiai Központ, Békéscsaba), 2. Jó Áron, Békéssámsoni Általános Iskola, 3. Vidovenyecz Natália (Kondorosi Petőfi István Általános Iskola és Kollégium).

Különdíjak. I. korcsoport: Mészáros Kázmér (Kölcsey Utcai és Ligeti Sori Óvoda, Békéscsaba). II. korcsoport:  Halász Dzsenifer (Békéscsabai Baptista Általános Iskola), Farkas Zora (Implom József Általános Iskola) A Körös-Völgyi Állatpark Látogatóközpont családi belépőit átadta dr. Tirják László, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatója és Horváth Vivien. III. korcsoport: Kolláth Zoé (Dr. Mester György Általános Iskola, Elek). Szrnka Eszter és Csicsely Gréta (Kondorosi Petőfi István Általános Iskola és Kollégium). Lakatos Lehel és Nagy Szvetlána (Szarvasi Főtéri Általános Iskola.) A IV. korcsoportban Antal Zsófia, a Szegedi Kis István Református Gimnázium békési tanulója részesült jutalomban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában