Új vers született az elhunyt közkakasról

2024.06.08. 10:57

Sanyi, a kis kakas emléke tovább él a csabaiakban és másokban is

Kárász Kata jelentkezett a legutóbb egy verssel Sanyinak, Békéscsaba közkakasának emlékére. Sanyi nemrégiben hunyt el, több mint négy évig a városlakók, sőt a térség, az ország kedvence lett a csabai piacról megszökött, a Munkácsy téren otthonra lelt kakas. Állítólagos bántalmazása után a Fekete-tanyán próbálták megmenteni az életét, sikertelenül.

Nyemcsok László

Kárász Kata a Békéscsaba Munkácsy tér Sanyi kakas csoport Facebook-oldalán osztott meg egy posztot és egy verset Sanyiról.

– Tudom, későn írom ezt a posztot, de eddig nem éreztem azt, hogy fel tudom fogni, ami Sanyikánkkal történt – írta Kata. – Nagyon fontos volt nekem ez a kis kakas, amikor hazalátogattam, mindig megálltam a fájánál. Azt éreztem, hogy addig nem tudok megfelelően elbúcsúzni tőle, míg le nem tudok ülni egy órácskára, hogy alkossak valamit, ami segíti ezt a búcsút. Az alkotásom egy kis versike lett, melyet egy budapesti parkban írtam Sanyinak.

Sanyi, még fénykorában
Sanyi, még fénykorában Békéscsaba Munkácsy tér Sanyi kakas csoport/Facebook

Mindig a szívemben él, és hálás vagyok mindenkinek, aki az ország bármely pontjáról követte a kis kakasunk életét. Szeretlek, Sanyi, és most már végleg búcsút veszek tőled, tisztelettel!

Édes csillag fenn az égen,
Mindenkinek szeme fénye.
Földi élted kialudt bár,
De érted összegyűlt hazád.
"Kakas volt csak", mondták sokan,
A jóknak meg egy égi hozam,
Ki beragyogta otthonunkat,
Sőt talán egész országunkat.
Hiányzik tested a kis fádról,
De talán most majd pihensz máshol.
A mennyben Isten karjai közt,
S ha hívunk, szívünkbe visszajössz.
Köszönjük Sanyi, hogy voltál,
Arcunkra mosolyt, annyit csaltál.
Nem feledünk hát el soha,
A Békéscsabán élő csoda.

Közben elkészült Sanyi emléktáblája, szélén kakas mécsestartóval. Sanyi Facebook-oldalán olvasható ez a sokatmondó bejegyzés is: „Nemcsak a békéscsabaiaknak fájdalmas az elvesztése, akik szerették, hanem másoknak is, akik más városokból követték Sanyink kis sorsát. Megkönnyeztem e sorokat, köszönöm ezt a szép emlékverset, szeretett Sanyink emlékére, aki a szívünkben örökké él tovább.

Sanyi emléke tovább él
Sanyi emléke tovább él Békéscsaba Munkácsy tér Sanyi kakas csoport/Facebook

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában