Újabb felszólítás Gyuláról

2024.06.24. 16:43

Száműzné Gyurcsányt a DK gyulai alapítója

Leel-Őssy Gábor, a Demokratikus Koalíció alapítója szerint Gyurcsány Ferenc támogatói körében, a róla alkotott képet (még) meg tudja őrizni, ha kellő bölcsességgel belátja: nincs tovább a csúfos választási kudarc után. Leel-Őssy a DK-elnök egykori gondolatát idézte: ,,persze, lehet még egy picikét itt teszetoszáskodni, de nem sokat.”

Beol.hu

A gyulai Leel-Őssy Gábor, a DK egyik alapítója pár napja már megcímzett közösségi oldalán Gyurcsány Ferencnek egy levelet, amelyben valójában elküldi emlékiratokat írni a DK, illetve a baloldal eddigi vezérét. Leel-Őssy Gábor friss posztjában még egyértelműbben fogalmazott.

Leel-őssy Gábor, Gyurcsány, távozik, DK-elnök, száműzetés
A DK, az MSZP és a Párbeszéd eredményvárója a választások után. Leel-Őssy Gábor szerint Gyurcsány Ferencnek (középen) le kell vonnia a következtetéseket. 
Fotó: Ladóczki Balázs/Origo

„Két hét telt el a választások óta. Egy ütközet, mégis szinte résztvevőként egy-egy másik csata lett belőle. Kezdjük a saját seregünkkel. DK: Waterloo” – írta friss posztjában Leel-Őssy Gábor, aki felidézte Gyurcsány Ferenc 2006-os balatonőszödi gondolatait:  „Lehet még egy picikét itt teszetoszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata”- mondta Gyurcsány Ferenc 2006-ban Balatonőszödön. Mint Leel-Őssy fogalmazott, „tette mindezt azért, hogy –úgy vélem– felrázza és rádöbbentse pártját, az eddigi út nem folytatható tovább. Igazság beszédének jutalma végső soron a magyar politikából történő száműzetése lett. Mondhatnám, Elba szigete. Azonban ő sem tudott sokáig várni és ücsörögni Elba szigetén. Visszatérése és menetelése „Párizs” felé legalább olyan göröngyös és keserves volt, mint az eredeti Elba szigeti száműzötté. Kitartásuk, szívós munkájuk, a politikai térfelükön lévő vetélytársak középszerűsége egyaránt közrejátszott abban, hogy lehetőséget kaptak még egy nagy ütközet megvívására. Az eredmény ismert. Teljes és totális vereség. Nem pusztán egy elveszített ütközet, de egy korszak végleges lezárulta is. Nem volt és nincs visszaút”–  írta a DK gyulai alapító tagja.

Leel-Őssy Gábor leszögezte: „Waterloo után Napóleonnak nem maradt választása, sorsa a szövetségesek (az angolok) kezében volt. Végállomás: Szent Ilona szigete. Gyurcsány Ferencnek (még) van választása. Támogatói körében, a róla alkotott képet (még) meg tudja őrizni, ha kellő bölcsességgel belátja: nincs tovább. Persze, lehet még egy picikét itt teszetoszáskodni, de nem sokat. Kötcse nem Szent Ilona szigete. És nem is száműzetés. Jó hely. Szép a ház, szép a kert, zseniális a nyári konyha, gyönyörű a kilátás. Voltam ott. Nála. Az Elnök jó kávét főzött. Jó volt ott vele beszélgetni. Akkor még elhittem, lesz út vissza „Párizsba” Elba szigetéről. Hittem neki. Hittem benne. Azt hiszem, ő is őszintén hitte. Tévedtünk. Tévedtem. Én mindkettőben. Belátom. De legalább megpróbáltuk!”

Leel-Őssy Gábor egyébként 2023-ban mondott le a DK gyulai választókerületi elnöki posztjáról, már akkor elismerte, hogy voltak súrlódások a párton belül. A Demokratikus Koalíció csúfosan leszerepelt a városban a mögöttünk hagyott választáson: jelölteket sem tudtak állítani.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában