A mentőcsoport is bemutatkozott

2024.06.21. 13:57

Kiderült Gyomaendrődön, milyen szén-monoxid-érzékelőket javasolnak

A Gyomaendrődi Térségi Szociális Központ 1. sz. nyugdíjas klubjának tíz gondozottja és két gondozója látogatott el a Vidra - Körös - Kondor Mentőcsoport székhelyére a minap. A résztvevőknek Kondacs Zsolt tűzoltó alezredes, a Szeghalmi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Tűzoltósági felügyelője nyújtott tájékoztatást. Előadásában beszélt a szén-monoxid-érzékelők használatának fontosságáról, elhelyezéséről.

Nyemcsok László

A gyermekek is érdeklődéssel hallgatták, mit is végeznek az önkéntes mentőcsoportok

Fotó: Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kondacs Zsolt szólt arról, arról, hogy mely felületeken lehet megtalálni a katasztrófavédelem által leginkább javasolt érkézelők listáját. A katasztrófavédelem által felülvizsgált és megfelelőnek minősített CO érzékelők listája itt található: https://katasztrofavedelem.hu//application/uploads/documents/2024-02/83157.pdf

A továbbiakban Majoros Zsolt, a Vidra – Körös – Kondor Mentőcsoport szakmai koordinátora – aki a Szeghalmi Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője – bemutatta az egyesület légoltalmi, polgári védelmi gyűjteményét, melynek megtekintése lassan már hagyománnyá válik az egyesülethez látogató és visszatérő vendégek körében.

Csütörtökön a gyomaendrődi Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium negyedikes és hatodikos osztálya látogatott el az egyesülethez. Számukra tartott előadást Majoros Zsolt, az önkéntes mentőcsoportok megalakításáról, a lakosság riasztásáról és tájékoztatásáról, valamint a polgári védelmi szervezetekkel történő „erőtöbbszörözésről”. Ezt követte a mentőcsoport eszközeinek bemutatása, melyhez az egyesület tagjai nyújtottak segítséget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában