Összefoglaló

2024.07.16. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. július 16.

A kedd sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. július 16-án.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Kompbaleset történt a Balatonon, valaki nagyot hibázott. Nagy volt az ijedtség, akkor történt a baj, amikor a kocsik a szántódi kikötőben elhagyták a hajót.

47 magyar turista került ételmérgezés miatt kórházba Romániában. Nagy volt a baj, mindenki megbetegedett. Még a szabadnapos orvosokat is behívták a kórházba, hogy mindenkit el tudjanak látni.

Te jó ég! Élőben nézték a TikTokon, hogy egy férfi megsebesítette magát láncfűrésszel. Az élő TikTok-videó nézői közül többen is előbb értesítették az Országos Mentőszolgálatot, mint a férfi, aki megsebesítette magát a láncfűrésszel.

Az időjárás-előrejelzések keddre ígérték a legnagyobb kánikulát, azt, hogy akár 41 fok is lehet. Kedden a kora délutáni órákban Békéscsaba belvárosában több helyszínen is megnéztük – két, egy hagyományos és egy digitális hőmérővel –, hogy mennyire van meleg.

Országszerte összesen 86 ezer hektáron várható a héten szúnyoggyérítés, a beavatkozás Békés vármegyében 36 települést és közel 16 ezer hektár területet érint.

A Békés vármegyei rendőrség egyik kiemelt főnyomozója képviselte hazánkat egy rendőrszakmai konferencián, Hágában. Nem ez volt az első hasonló kihívás az életében, az angolul és oroszul beszélő Szakadáti Orsolyának ez a munkája, az idegennyelv-gyakorlás és más népek kultúrájának megismerése a szenvedélye, az unokázós csalások felderítésben élen jár.

Állandó bázisnak is alkalmas barlangot fedeztek fel a Holdon. Olasz kutatók megerősítették, hogy nem messze a helytől, ahol 55 éve Neil Armstrong és Buzz Aldrin landolt a Holdon, olyan barlang nyílik a mélybe, amely akár állandó bázisnak is alkalmas lehet a későbbi asztronauták számára.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában