Összefoglaló

2024.07.17. 20:40

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. július 17.

A szerda sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. július 17-én.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

A szerdán rövid idő alatt lezúduló hatalmas mennyiségű esővizet nem tudta kezelni a kórházi épületek csapadékvíz elvezető rendszere, ezért beázott a kórház 6. emeleti keleti szárnya és a szakrendelő földszintje. A beázott osztályról a betegeket áthelyezték, a biztonságos betegellátás továbbra is biztosított.

A tavalyinál komplettebb, erősebb játékoskeretet állított össze a vezetés és a szakmai stáb, amely a 10. hely környékére várja az első osztályban a Tappe-Békéscsabai Előre NKSE női kézilabda-csapatát.

Száz gyertyát gyújtottak Fülöp Elek számára, aki szerdán ünnepelte 100. születésnapját Gyulán, az adventista szeretetotthonban. Ennek apropóján köszöntötték családtagjai, az intézmény munkatársai, lakótársai, valamint a gyulai városvezetés nevében dr. Görgényi Ernő polgármester, dr. Csige Gábor jegyző és Veres András önkormányzati képviselő.

Helyi beszámolók alapján elverte Orosházát a vihar szerda délután. A katasztrófavédelemhez 16 óra 30 percig hat bejelentés érkezett leszakadt faágak miatt.

A jelenlegi tervek szerint ebben az évben még négy alkalommal ül össze a városi közgyűlés Békéscsabán – derült ki a grémium legutóbbi, minap tartott ülésén.

Be lehet menni kutyával a CsabaPark területére – válaszolta Dancsó Tibor önkormányzati kérdésére dr. Sódar Anita, a CsabaParkot üzemeltető Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője. A téma a városi közgyűlés korábbi ülésein merült fel, ugyanis volt a Gyulai úton egy kiírás, miszerint tilos ebet bevinni.

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) azt javasolja a parlagfű virágporára érzékenyeknek, hogy mielőbb kezdjék meg a gyógyszeres kezelést vagy keressék fel kezelőorvosukat a megfelelő gyógyszeres kezelés beállítása érdekében.

A miniszterelnök egy rövid pihenőt is beiktatott a békemissziós állomások között.

 


 


 


 



 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában