Összefoglaló

2024.07.18. 19:36

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. július 18.

A csütörtök sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. július 18-án.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Megerősített személyzettel és nagy teljesítményű gépekkel takarítják és fertőtlenítik az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet helyiségeit. A szerda délután Orosházára lecsapó vihar és a rövid idő alatt lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt több helyen beázott a létesítmény.

A tavalyi év sikerén felbuzdultak, idén is megrendezték a könyvtár éjszakai programját Mezőkovácsházán. A városi könyvtár épülete ismét gyermeki kacagástól és rejtélyek okozta izgalmaktól volt hangos - szokatlan időpontban.

Az utóbbi időszakban jelentős érdeklődés mutatkozik ventilátorok és klímaberendezések iránt a nagy hőség miatt, ami időnként készlethiányhoz vezethet egyes üzletekben. A hőség fokozódásával a ventilátorok kereslete gyorsan nő, és a készletek hamar kifogyhatnak. Emellett, ha online rendelünk, figyeljünk a szállítási időre is, hogy időben megérkezzen a kívánt termék.

Stúdiónk vendége Prohászka Béla Békés vármegyei, Venesz-díjas mesterszakács volt. Terítékre került a beszélgetésben, mit ajánl reggelire, ebédre, vacsorára a nyári kánikulában.

Lakossági jelzést kaptunk, hogy súlyos baleset történt csütörtökön hajnalban, négy óra után Bucsán, a Kossuth utcában. Egy kisteherautó sofőrje ismeretlen okból letért az útról, és letarolt az út szélén négy embert.

Békéscsabán búcsút intenének a PET-palackoknak, mert, mint ahogy azt a város Facebook-oldalán írták, az egyszer használatos palackok kora lejárt. Hangsúlyozták, hogy az, aki ivókulacsra vált, tehet a környezet megóvásáért. A kulacsok pedig könnyedén utántölthetők szerte a városban, a Friss Víz Pontokon.

Újraválasztották Ursula Von der Leyent.

Koronavírussal fertőződött meg Joe Biden; az elnök lemondta szerdai kampányprogramját.





 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában