Összefoglaló

2024.07.19. 20:02

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. július 19.

A péntek sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. július 19-án.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Ismét eltelt két esztendő. Ismét megtelt Gyopároson az Alföld Gyöngye Hotel parkja kétkerekű és négy keréken guruló csodajárgányokkal. Elérkezett ez a hétvége is! Az autó-és motorgyártás történetének megannyi különlegessége érkezett az idei veteránjárművek nemzetközi találkozójára. Egy dudaszóval, berregéssel, motordurrogással és csendesebb pöfögéssel kísért, látványos felvonulással is megörvendeztették az orosháziakat, akik a belváros utcáin integetve köszöntötték a veteránosokat.

A Linamar Hungary Zrt. fűtő-hűtő klímákat adományozott az Orosházi Szent Szilvia Alapítványnak. A berendezések a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Szülészet-Nőgyógyászati Osztály gyermekágyas részlegére kerülnek.

Családi napot szervezett az Airbus Helicopters Hungary pénteken a gyulai gyárában munkatársai és családtagjaik számára. A rendezvényre két magyar honvédségi Airbus helikopter is érkezett, amelyek lenyűgözték a gyermekeket.

Harminc 1-es típusú cukorbeteg gyermek számára szervezett ottalvós nyári tábort immár hatodik alkalommal Gyulán a Diaboló Alapítvány. A 4 és 18 év közötti fiatalok számára edukációs foglalkozásokat is tartottak, amelyeken a cukorbetegséggel kapcsolatos legújabb információkkal vértezték fel őket, de például Kecskemétre, a Mercedes-gyárba és a vadasparkba is ellátogattak.

Elekre látogatott a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos csütörtökön. Gyopáros Alpár megtekintette az elmúlt öt évben elvégzett fejlesztéseket a városban, valamint beszélt a Magyar Falu Program folytatásáról is.

Nagyjából egy hete égett le Körösújfaluban a hatgyermekes Bíró család otthonának tetőszerkezete, a ház emiatt lakhatatlanná is vált. A család tagjai jelenleg egy önkormányzati lakásban laknak, Körösújfaluban pedig gyűjtést indítottak, hogy segítsék őket az otthonuk újjáépítésében. Lehet őket támogatni pénzzel, építőanyaggal, munkával, különféle tárgyakkal is.

Szerte a világban tömeges leállásokat okoz egy informatikai hiba, a Budapest Airport is érintett.

A rendőrség nem küld sms-ben fizetési felszólítást, ha ilyet kap, csak az adatait akarják megszerezni.




 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában