Néptánctábor

2024.07.20. 20:25

Nagy sikere volt a battonyai néptánctábornak, rockos koncertélményt is kínált

Mit keres egy rockegyüttes a több évtizedes hagyományt ápoló néptánctáborban? Erre is kíváncsiak voltunk, miután véget ért az idei tanév. Immár hagyomány, hogy Battonyán nagy létszámmal nemzetközi néptánctáborban pallérozzák a tudásukat a fiatalok. Így volt ez idén is.

Csete Ilona

Minden évben megrendezik nagy sikerrel és nagyon komoly létszámmal a szerb néptánctábort Battonyán. 1989 óta töretlen a népszerűsége. Az idén is meghirdették és lebonyolították a helyi művelődési házban. Több mint 100, pontosabban 130 gyerek jelentkezett. Volt közöttük hét és huszonöt éves korosztályból is fiatal. 

néptánc tábor, Battonya
A szerb iskola idei néptánctábora is sikeres volt. Fotó: Facebook

S honnan érkeztek Battonyára? Deszkről, Szegedről, Budakalászról, és természetesen sok battonyai gyermek is képviseltette magát. Érkeztek romániai szerbek Aradról és Nagyszentmiklósról. A koreográfus Ljubomir Vujičin öt különböző koreográfiát állított össze és három korcsoportban dolgozott a gyerekekkel.

A tánc mellett természetesen más elfoglaltságuk is volt a táborozóknak: például kézműves foglalkozások színesítették a programjukat. Az elkészült munkáikat pedig a záróesten kiállították. A lebonyolító és a szervező a battonyai szerb iskola volt. Ez volt a 35. táboruk.

Néptáncosoknak szólt a rock

A battonyai együttes, az LD. Road is fellépett egyik este.

A táborozó fiatal generációt sikerült majd egyórás műsorukkal meglepni, és alkalmazkodva a korosztály igényeihez, a csapat repertoárjára tűzte a fiatalok által kedvelt mai slágereket és a legnépszerűbb előadók dalait. Becsempésztek a listára néhány saját szerzeményüket is. Kiderült, megérte a készülődés, a táncos gyerkőcök feloldódtak. A zenekar tagjainak is hatalmas élményt jelentett a fellépés. Úgy fogalmaztak, a gyerekek arcán lévő mosoly azt tükrözte vissza, hogy ismét adtak valami jót zenéjük által. Szereztek pár boldog percet, kizökkentették a táborozókat a megszokásból. A buli után fotózkodtak, autogramokat gyűjtöttek be a gyerekek.

Egyik este rockkoncert is volt a táborban. Fotó: Facebook

 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában