Békéscsaba hazavár!

2024.07.21. 14:36

Több csabai fiatal kaphat életkezdési támogatást

Több fiatal pályázhat eredményesen a Békéscsaba hazavár! program keretében életkezdési támogatásra – derült ki a városi közgyűlés nemrég tartott ülésén.

Licska Balázs

Szarvas Péter polgármester elmondta, hogy 2015 óta működtetik a programot, és annak keretében eddig 149 fiatallal kötöttek szerződést. Ebből 40 hallgatói ösztöndíjról, 109 pedig életkezdési támogatásról szól: előbbi a jogosultsági hónapokban havonta 50 ezer forintot, utóbbi pedig jelenleg egyszeri 500 ezer forintot jelent.

Békéscsaba hazavár, program, fiatalok, közgyűlés
Megemelték a jövedelemhatárt, így több fiatal pályázhat az életkezdési támogatásra a Békéscsaba hazavár! program keretében. Illusztráció: Shutterstock

Az életkezdési támogatásra eddig az a diplomás fiatal volt jogosult, akinek a rendszeres nettó havi jövedelme nem lépte túl a 385 ezer forintot. Ezt a határt most megemelték 460 ezer forintra, aminek köszönhetően – mint ahogy azt a városvezető ismertette – több fiatal pályázhat eredményesen az egyszeri segítségre. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában