Békéscsaba hazavár!

2024.07.25. 12:36

Akár egymillió forintot is kaphat egy fiatal

Ismét pályázhatnak a fiatalok a Békéscsaba hazavár! program keretében mind hallgatói ösztöndíjra, mind életkezdési támogatásra. A pályázatokat szeptember 30-ig kell benyújtani – közölték a békéscsabai önkormányzatnál.

Licska Balázs

A hallgatói ösztöndíj összege félévenként 5 hónapra – szeptembertől januárig, valamint februártól júniusig – havi 50 ezer forint, amely négy félévig, de legfeljebb az oklevél megszerzéséig járhat. Azaz összesen akár 1 millió forintot is kaphat így egy fiatal. Életkezdési támogatásként pedig egyszeri 500 ezer forintot biztosítanak a sikeresen pályázóknak.

Békéscsaba haza vár, program, támogatás
A pályázatokat szeptember 30-ig kell benyújtani a szociálpolitikai osztályon. Illusztráció: Shutterstock

Békéscsaba honlapján ismertették a részleteket, valamint arra is felhívták a figyelmet, hogy a pályázatokat szeptember 30-ig kell benyújtani a polgármesteri hivatal szociálpolitikai osztályán, a Szabadság tér 1-3. szám alatt vagy a [email protected] e-mail címen keresztül. A pályázati döntésekről várhatóan október 31-ig értesítik a fiatalokat.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában