Hagyományőrzés

2024.07.14. 19:17

A születésnapos Oncsa-ház is falunapozott

Sokszínűség jellemezte a 23. kardoskúti falunapot. Az önkormányzati szervezéshez kapcsolódtak civilek is- Például a hagyományőrzésben élen járó Oncsa-ház és annak gazdája, Bodrogi József és családja.

Csete Ilona

Ez az esemény számunkra is fontos, hiszen minden évben azt jelzi, pár nap és mi is öregedtünk ismét 1 évet. Az idén már 9 évesek leszünk – jelezték közösségi oldalukon.

falunap, hagyományőrzés
A gyűjtemény a falunapon is nyitva volt, várta a látogatókat. A szerző felvétele

Majd arról is írtak, hogy ebből az alkalomból a látogatóik közül egy valaki tortával térhetett haza, ahogy ez már szokás náluk évek óta.

Benéztünk a kardoskúti helytörténeti gyűjtemény takaros kis házába, ám az udvaron is megálltunk, finom illatok jelezték, kürtős kalács készült.

Az Oncsa-házban a gazda, Bodrogi József a hajdani pusztai, tanyasi és paraszti élet megőrzött kincseit mutatta be a látogatóknak. Kifogyhatatlan volt a történetekből, hiszen őt is szinte minden tárgyhoz valamilyen emlék fűzi.

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában