Ikerpár

2024.07.23. 17:13

Ők voltak a húszezredikek: Lotti és Imre újra találkozott Kaáli-professzorral

Sokan emlékeznek még a Kaáli Intézetek fennállásának a 20. évfordulójára rendezett nagyszabású eseményre: 2012. május 29-én. Az ünnepi hangulat csúcspontját jelentette, amikor az intézet húszezredik gyermekei, Lotti és Imre, egy ikerpár, Kaáli professzor karjaiban mosolyogtak. Az ikrek most visszatértek, hogy találkozzanak a professzorral a dörgicsei Autó-Motor Múzeumban.

Csete Ilona

Lombikbébi találkozók helyett múzeumlátogatás – áll abban a közleményben, ami arra utal, hogy az öt éve államosított meddőségi intézeteknek a betegek által közkedvelt lombikbébi-találkozói megszűntek. 

Kaáli Nagy Géza, lombik, ikrek, találkozó
Lotti és Imre 2024-ben találkozott újra a professzorral.  Fotó: Dr. Kaáli Nagy Géza/OTS

Régebben a magánintézetek büszkék voltak eredményeikre és sűrűn szerveztek olyan rendezvényeket, ahol a segítségükkel született gyermekeket és szüleiket együtt ünnepelték. Lombikbébi-találkozók helyett az elmúlt években az intézet egykori pácienseinek a dörgicsei Autó-Motor Múzeum lett a zarándokhelye. Szinte nem múlik el egy nap sem a múzeumban anélkül, hogy a hálás szülők ne büszkélkednének felcseperedett gyerekeikkel.

– Meghatódva, meghitt beszélgetések keretében elevenítünk fel minden olyan részletet, ami életük legnagyobb örömét jelentették. A múzeumban nagyon sok közismert ember megfordul, nemrégen Bill Murray amerikai színész, de számomra Lotti és Imre az igazi világsztárok, szüleikkel együtt, akik most meglátogattak – mesélte Orosháza díszpolgára, Kaáli professzor.

Lotti és Imre a professzor karjaiban 2012-ben, a találkozón. Fotó: Dr. Kaáli Nagy Géza/OTS

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában