Chicago

2024.07.23. 06:52

A gyerekek kedvence a csabai lovastanyán született kiscsikó – videóval

Közel 15 éve nem született kiscsikó a Békéscsabai Nimród Lovasegyesületnél. Most egy pej színű csődör csikóval, Chicago-val gyarapodott lovasállományuk. Chicago a gyerekek kedvence.

Beol.hu

Ardelean János oktató elmondta, mindig is imádta a lovakat, már egészen kisgyermekkora óta. A tanyán, ahol az egyesület is működik, 1987 óta él. Az első lovát 1992-ben hozta a tanyára, ő maga is versenyzett, és az első tanítványa az unokája, Betti volt, aki szintén szép eredményeket ért el.

kiscsikó, chicago, nimród lovastanya
Chicago és édesanyja. A csikó a gyerekek kedvence, balra Ardelean János oktató. Fotó: Dinya Magdolna

A Nimród Lovas Egyesületet 2007-ben hozták létre azzal a szándékkal, hogy a lovassportot népszerűsítse és hozzájáruljon a lovas kultúra és a lovas hagyományok ápolásához. Többek között foglalkoznak lovasoktatással szakedző felügyelete mellett, lovastáborokat szerveznek és számos versenyen is aktívan kiveszik a részüket, ahol sok szép eredményt érnek el és értek már el megyei és országos szinten egyaránt. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában