Labdarúgás - Vármegyei II. osztály

2024.07.04. 08:08

Lőrinci Attila váltja Nyúl Gábort

Július 6-án új edző irányításával kezdi meg a munkát a Mezőmegyer SE Vármegyei II. osztályú labdarúgócsapata. Mint arról Frisnyicz Pál elnök beszámolt, a leköszönő Nyúl Gábor családi okok miatt nem tudta vállalni az együttes vezetését, illetve a játéktól is visszavonul.

Bakulya Mihály
Lőrinci Attila, labdarúgás, vármegyei
A megállapodás megszületett, Lőrinci Attila (balról) először irányíthat felnőtt csapatot

– Gabi már a szezon vége felé jelezte, hogy a családi gyermekáldás miatt nem tudja tovább azt a kettős feladatmegosztást tovább vállalni, amit a ladányi NB III.-as csapatnál és nálunk huzamosabb ideje ellátott. Fájó szívvel bár, de tudomásul vettük a döntését. Hálával tartozunk a munkásságáért, amely egybeesett a megyeri labdarúgás legfényesebb időszakával – részletezte a váltás hátterét az egyesület első embere.
Az elnök elismerte, hogy nehéz helyzet elé állította őket a szakvezető döntése, de azután közösen megnyugtató megoldást találtak az utódlásra.
– Bajban voltunk, hogy Nyúl Gábor után nincs élet, de éppen az ő javaslatára került képbe Lőrinci Attila, aki a békéscsabai utánpótlásban tevékenykedik edzőként. Maga sem szakad el teljesen a csapattól, szakmai tanácsadóként félig-meddig marad a klubnál és a háttérből segíti a munkát – árulta el a vezető.
Nyúl Gábor munkássága egybe esett a csapat legfényesebb sikereivel. Irányításával 2021-ben bajnokként léptek a másodosztály A csoportjába a narancs-feketék, ahol azóta zsinórban háromszor szereztek ezüstérmet a Végegyháza, a Mezőhegyes, legutóbb pedig a Kondoros mögött. Az eltelt időszakban két kupadöntőbe is bejutottak, ami második vonalban szereplő gárdával nem fordult még elő.
– Reális volt az elmúlt évi ezüstérem, az is csoda, hogy heti egy edzéssel idáig eljutottunk, miközben megmutathattuk magunkat a vármegyei kupa fináléjában is. Ennek hozományaként augusztus elején ott lehetünk a Magyar Kupa országos tábláján, izgatottan várjuk a sorsolást, hogy kivel hoz bennünket össze a sors – tette hozzá Frisnyicz Pál.
Az új edző, Lőrinci Attila felnőtt szinten először vállal szerepet, ugyanakkor az eddigi munkakörét is megtartja a városi utánpótlásban. Igyekeznek úgy összehangolni a tevékenységét, hogy egyik csapat se szenvedje hátrányt.
– Lőrinci Attila július 6-án mutatkozik be, ekkor találkozik először a csapat. A korai kezdést a Magyar Kupa szereplés indokolja, addig négy hét áll az erőgyűjtésre. Heti szinten két edzés lesz, ehhez jönnek szombati gyakorlómérkőzések. A keretben nem várható jelentős mozgás. A kupameccsel visszavonuló Szabó Tamást és Nyúl Gábort fiatalokkal igyekszünk pótolni, mellettük a második csapatunkból kerülhet fel egy-két tehetség – fogalmazott az elnök, hozzátéve még, hogy az elkövetkező évben is szeretnék megőrizni az élcsapat státuszt, és bár a bajnoki lebonyolítás még nem ismert, attól függetlenül ismét dobogós hely elérése lesz a cél.

A tervezett felkészülési mérkőzések menetrendje:
Július 20., szombat: Mezőmegyer SE–Lőkösháza KSK
Július 27., szombat, Mezőmegyer SE–Békéscsabai MÁV SE
Augusztus 10., szombat: Mezőmegyer SE–Újkígyós FC

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában