TOP Plusz

2024.07.19. 10:20

Véget ért Körösújfaluban a magtár épületének felújítása

Véget ért Körösújfaluban a magtár épületének felújítása, amelyre az önkormányzat a TOP Plusz keretében több mint 53,6 millió forintot nyert el – ismertette Szabó Csaba polgármester.

Licska Balázs

Szabó Csaba polgármester mutatta, hogy miként újult meg a magtár épülete. Fotó: Licska Balázs

Elmondta, hogy a beruházás keretében többek között felújították az épület homlokzatát, tetőszerkezetét, kicserélték a nyílászárókat, betonoztak belül és kívül egyaránt, illetve a mázsáló helyiséget is újjáépítették. 

A helyi gazdaság fejlesztését célzó projekt keretében megújított egykori magtár a jövőben is tárolási feladatokat lát el, elsősorban mezőgazdasági termékek kerülhetnek ide. Főleg az önkormányzat igényeit elégíti ki, de vállalkozásokat ugyancsak segítenek az épület adta lehetőségekkel. Szabó Csaba polgármester elmondta: Körösújfaluban korábban, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében lezajlott a csapadékvizet elvezető rendszerek fejlesztésének első üteme. A második ütemet pedig a TOP Plusz részeként valósítanák meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában