Békéscsaba

2024.07.25. 17:08

Megrajzolt irodalom: gyerektábort szerveztek a megyei könyvtárban – videóval

A Békés Megyei Könyvtár nyári táborába 12-16 éves diákokat vártak, az olvasás népszerűsítése céljából. Az ötnapos tábor során a gyerekek megismerkedtek a könyvtár tereivel, szolgáltatásaival és gyűjteményével. Emellett saját könyvborítót is terveztek.

Dinya Magdolna

Ván Hajnalka művészettörténész vezetésével, elmélyedhettek a diákok a grafikai munkákban. A tábor vezetője elmondta, hogy a résztvevők kiválaszthatták a kedvenc irodalmi műveiket, melyeket ezt követően feldolgoztak. Belső illusztrációkat készítettek, és megtervezték saját könyvborítójukat. A gyerekek különböző technikákat alkalmazhattak, amelyek illeszkedtek saját személyiségükhöz és stílusukhoz. A program részeként nyomdalátogatáson is voltak a hét folyamán, ahol a fiatalok inspirációt meríthettek. A tábor végén pedig az elkészült borítókból kiállítás nyílik a könyvtárban. A szervezők remélik, hogy a gyerekek maradandó élményekkel gazdagodtak a tábor alatt. A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósulhatott meg. 

Számos szép és kreatív alkotás született a tábor során Fotó: Beol.hu

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában