Csúcsfogás

2024.07.08. 11:45

Ugyanaz az óriásponty, dupla rekord a Sirató-holtágon – videóval

Néhány hónap alatt vélhetően másodszor fogták ki ugyanazt a hatalmas pontyot a Sirató-holtágból. Szabó Péter 25,36 kilóval mérlegelte az óriáspontyot néhány nappal ezelőtt – írja a Körös-vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége.

Papp Gábor

A KHESZ április végén adott hírt arról, hogy a békésszentandrási Sirató-holtágon egy 25,15 kilós óriáspontyot fogtak, amivel megdőlt fogási lista holtági pontyrekordja. Néhány napja, a pikkelykép alapján vélhetően ugyanezt a pontyot vezette merítőhálóba Szabó Péter, aki 25,36 kilogrammal mérlegelte a hatalmas halat. A szerencsés horgász a KHESZ oldalán be is számolt a fogásról: „Bojlis módszerrel sikerült megfogni ezt a gyönyörű szép és hibátlan pontyot, a csali egy szem Cfb sweetcorn 20 milliméteres oldódó bojli volt, hajszálelőkén felkínálva. A nagyon meleg ellenére erőteljes, húzós kapással jelentkezett. 25-30 perc fárasztás után bírtam szákba terelni. Mellékeltem küldöm a hal visszaengedéséről a videót. Fantasztikus élményt hozott számomra a hal kifogása és visszaengedése is.”

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában