Így válassz kulacsot!

2024.07.18. 11:27

Búcsút intenek Békéscsabán a PET-palackoknak

Békéscsabán búcsút intenének a PET-palackoknak, mert, mint ahogy azt a város Facebook-oldalán írták, az egyszer használatos palackok kora lejárt. Hangsúlyozták, hogy az, aki ivókulacsra vált, tehet a környezet megóvásáért. A kulacsok pedig könnyedén utántölthetők szerte a városban, a Friss Víz Pontokon.

Licska Balázs

A békéscsabai önkormányzat Facebook-oldalán három kulacstípust is felsoroltak, amelyek beválhatnak.

A békéscsabai önkormányzat szerint érdemes kulacsra cserélni a PET-palackokat
A békéscsabai önkormányzat szerint érdemes kulacsra cserélni a PET-palackokat. Fotó: Békéscsaba Megyei Jogú Város Facebook-oldal
  • Az üvegkulacs ugyan nehezebb és törékenyebb, de ez lehet a legjobb választás. Az üveg átláthatósága révén mindig tudni lehet, hogy mennyi víz van még benne, és nem kell aggódni az egészségügyi kockázatok miatt sem. Az ízeket sem befolyásolja, és mosogatógépben is könnyedén tisztítható.
  • A szimplafalú rozsdamentes acélpalack könnyű, nem kell aggódni a rozsdásodás vagy az egészségügyi kockázatok miatt. Ez is tisztítható mosogatógépben. Fontos azonban tudni, hogy a hőt átengedi, és könnyen behorpadhat.
  • A szigetelt rozsdamentes acélpalack, termosz a forró italokat melegen, a hidegeket pedig hidegen tartja. Az egészségügyi kockázatok itt sem jelentenek problémát. Bár nem minden típus mosható mosogatógépben, a nem vákuumszigetelésű modellek könnyedén tisztíthatók így is.

Mint írták, a Friss Víz Pontokon újra is lehet tölteni könnyedén ezeket a kulacsokat, ha pont kifogyott belőlük a víz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában