Születésnap

2024.07.17. 17:06

Száz gyertyát gyújtottak Fülöp Elek számára – videóval

Száz gyertyát gyújtottak Fülöp Elek számára, aki szerdán ünnepelte 100. születésnapját Gyulán, az adventista szeretetotthonban. Ennek apropóján köszöntötték családtagjai, az intézmény munkatársai, lakótársai, valamint a gyulai városvezetés nevében dr. Görgényi Ernő polgármester, dr. Csige Gábor jegyző és Veres András önkormányzati képviselő.

Licska Balázs

Szülei Hunyán éltek, egy földműves család nyolcadik gyermekeként látta meg a napvilágot. Asztalos szakmát szerzett, majd fiatalon feleségével, Rózával Okányban kezdték meg közös életüket. Egy fiuk és egy lányuk született, László és Ancsa. Sokat segítette a közösséget, és egy zöld Pannóniával járt – ismertették, hogy milyen életutat járt be a 100 év alatt Fülöp Elek.

BA-2101
Szerdán ünnepelte születésnapját Fülöp Elek, a gyulai városvezetés is köszöntötte ennek apropóján. Fotó: Bencsik Ádám

Hat éve él az adventista szeretetotthonban. Szeret újságot olvasni – Békés Megyei Hírlapot –, tévét nézni, főleg a sportműsorokat, közte a futballmérkőzések közvetítéseit kedveli. Kedvenc étele a kolbász, kedvenc évszaka pedig a nyár, mert bevallása szerint fázós. 

Kiváló beszélgetőtárs, segítőkész, türelmes és jókedvű, az életútja pedig példával szolgál mindenki számára – méltatták az ünnepeltet a születésnapi rendezvényen, amelyen versekkel, énekekkel a lakótársai, az intézmény szakemberei szintén köszöntötték Fülöp Eleket – vagy ahogy mondták, Elek bácsit –, aki meg is hatódott, el is érzékenyült.

BA-2162
Szerdán ünnepelte 100. születésnapját Fülöp Elek. Fotó: Bencsik Ádám

– A teremtő Isten számára egy pillanat, emberi léptékben viszont történelmi távlat 100 év – mondta dr. Görgényi Ernő, aki szerint nagy megtiszteltetés, szerencse és öröm ismerni olyat, aki betöltötte a 100. életévét. Kiemelte: nagyrabecsülést és tiszteletet érdemelnek azok, akik megélték ezt a kort, akik tanultak, dolgoztak, építették az országot és a településüket, családot alapítottak és gyermeket neveltek.

Gyula polgármestere kitért arra, hogy Fülöp Elek viharos évszázadot élt meg, és hogy az ebben a korszakban való helytállás különleges képességeket igényelt. Megemlítette többek között a második világháborút, a kommunista diktatúrát, az 1956-os forradalmat, valamint a rendszerváltozást követő, kihívásokkal teli éveket.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában