Elismerés

2024.07.03. 16:32

Átadták a Tehetség díjat a Szabadkígyósi Általános Iskola tanulóinak

A Szabadkígyósi Általános Iskola két diákja érdemelte ki a Tehetség díjat és az ezzel járó pénzjutalmat. Az elismerést Herczeg Tamás országgyűlési képviselő nyújtotta át számukra kedden délelőtt.

Dinya Magdolna

Faragó Fatima kiemelkedő tanulmányi eredményeket ért el, különösen angol nyelvből, mind szóban, mind írásban átlagon felüli tudással rendelkezik. A sportban is kiváló, harmadik osztálytól kezdve kick-boxolt, ahol több országos bajnokságon aranyérmet szerzett, a Diákolimpia országos döntőjén ezüstérmet, valamint a Kick-box Világkupán ezüst és bronzérmet nyert. Jelenleg aikidózik, és már sikeres övvizsgát is tett. Fatima aktívan részt vett a közösségi munkában, iskolai műsorokban gyakran szerepelt, verseket szavalt, és aktívan közreműködött a vármegyei és iskolai diákönkormányzati munkák szervezésében és lebonyolításában. Precíz és lelkiismeretes munkájával példát mutatott fiatalabb diáktársainak. Tanulmányait a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium nyelvi előkészítő osztályában folytatja – adta hírül Herczeg Tamás közösségi oldalán.

tehetség díj, herczeg tamás, diákok
Herczeg Tamás gratulált a diákoknak és sok sikert kívánt a középiskolai éveikhez Fotó: Facebook

Horváth János szintén kiemelkedő tanulmányi eredményeket ért el matematikából, magyar nyelv és irodalomból, és különösen angol nyelvből. Az alsó tagozaton többször indult matematika versenyeken, felsőben pedig az iskolai házi matematika verseny első helyezettje lett. Sportban is jeleskedett, négy évig taekwondozott, ahol első, második és harmadik helyezéseket ért el, majd zöld övesként hagyta abba ezt a sportot, mert az íjászat iránt kezdett el érdeklődni, melyből vizsgát is tett. János szívesen vállalt szerepet iskolai műsorokban, például tavaly a ballagási ünnepséget vezette, és többször mondott verset az iskola és a falu előtt. Tanulmányait az általa első helyen megjelölt középiskolában, a Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium mechatronikai technikus szakon folytatja. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában