Adj vért, ments életet!

2024.07.07. 09:30

Megváltozott a békéscsabai vérellátó nyitvatartása

Nyáron még fokozottabban szükség van a véradókra, hiszen nincs iskola – ahol a 18. életévüket betöltött diákok, a tanárok, a tanulók szülei is rendszeresen adnak vért –, illetve sokan szabadságon vannak.

Nyemcsok László

Tóth Zoltánné a Vöröskereszt Békés vármegyei elnöke a véradással kapcsolatban elmondta, július 1-jétől megváltozott a békéscsabai, területi vérellátó szolgálat (Gyulai út 20.) nyitvatartása. Ez a következő. Hétfő: 9–18 óra, kedd, szerda, csütörtök: 9–14 óra, péntek: 8–12 óra. Szombaton és vasárnap a békéscsabai vérellátó zárva van.

A Vöröskereszt Békés vármegyei elnöke kitért arra, szervezetük és a településeken lévő alapszervezeteik nyáron is számos rendezvényen, fesztiválon, falunapon tartanak véradást, és ezek időpontjáról különböző csatornákon keresztül értesítik a lakosságot, illetve azokat, akik az eseményen részt vesznek. A szlogenjük továbbra is az: „Adj vért, ments életet!”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában