Hőség

2024.07.13. 06:45

A legtöbben a vízre esküsznek a kánikulában Békéscsabán – videóval

Az általunk megkérdezett csabaiak többsége szerint csakis a víz lehet a legjobb szomjoltó ebben a pokoli hőségben. Vannak persze olyanok is, akiknek a víz mellett más innivaló is jól esik a forróságban.

Vincze Attila

„Csakis vizet iszok, az az igazság, hogy ilyenkor semmi cukros dolgot nem szeretek fogyasztani, mert attól csak szomjasabb leszek, esetleg néha egy hideg meggysör talán belefér” – mondta el a Beol.hu-nak Tar Ibolya, aki a párjával kirándult a csabai belvárosban.

víz, hőség, vízivás, kánikula
Fábián Ferenc Félix szerint munkaidőben sem szabad elhanyagolni a folyadékfogyasztást, a vízivást. Fotó: Vincze Attila

„A csapvíz a legjobb, hiszen a víz szükséges az ember sejtjei számára és muszáj sokat fogyasztani belőle ebben a rekkenő hőségben, ezenkívül a cukor nélküli teát tudom még javasolni, azonban az alkohol meleget csinál, nem jó ilyenkor” – emelte ki kérdésünkre az egyik padon pihenve Kis Sándor József.

„Természetesen a hideg sör mellett a folyadékbevitelt illetően inkább a csapvizet támogatom, a cukros üdítők szerintem nem tesznek jót ebben a melegben” – árulta el Fábián Ferenc Félix, aki a munkaszünetében éppen egy pohár vizet fogyasztott a Szent István téren.

Olyanokkal is találkoztunk azonban, akik valamilyen jeges frissítőre vágytak a forróságban. „Akkora a hőség, hogy egy jégkása most kifejezetten jól jött, lehűt, illetve egy kicsit ellazít, ezért jól esik a testemnek, lelkemnek egyaránt” – jegyezte meg Ungvölgyi János, aki a barátjával együtt fogyasztotta el a hűs italt a főtéren.

Ungvölgyi János (jobbról) a barátjával együtt a jégkását választotta a csabai kánikulában. Fotó: Vincze Attila

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában