Kreativitás

2024.08.08. 13:12

Nyári játszóház: a gyermekkönyvtárosok kreativitása vonzó

Megtelt. Az orosházi gyermekkönyvtár minden székét elfoglalták, a játszóház minden asztala körül nagy volt a nyüzsgés csütörtökön délelőtt. Pénteken ékszerkészítésre várják a gyerekeket.

Csete Ilona

A játszóház minden délelőtt megtelik alkotó szülőkkel, kreatív gyerekekkel. A szerző felvétele

Milyen sokan vannak! – állapítottuk meg csütörtökön délelőtt a Justh Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárában, amikor beléptünk a nyári játszóházba. 

Szülők, nagyszülők, kisgyermekes családok, nagyobb gyerkőcök érkeztek barátaikkal. Voltak vagy félszázan. A könyvtárosok sok évtizedes nyári programja mindig népszerű, egy korosztály kinövi a játszóházat, de folyamatos az utánpótlás.

Ottjártunkkor például űrlényes, pingvines, unikornisos, zsiráfos lámpások készültek. Az előző napokban PET-palackok felhasználásával játékok, textil illatpárnák, dekor gumiból hűtőmágnesek kerültek ki a gyerekek kezei közül.

A házigazdák elárulták, a legkisebb létszám 30 volt, a csütörtöki viszont minden várakozásukat felülmúlta. Elmesélték azt is, néha a szülők nagyobb élvezettel alkotnak, újra gyermeki lelkesedéssel vetik bele magukat a kézműveskedésbe. A hangulat mindig családias náluk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában